Kür ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Kür ne demek TDK?
  2. Kür tanımı nedir?
  3. Kür nedir argo?
  4. Ekonomik kür ne demek?
  5. Kür ne demek eski Türkçe?
  6. Kür kullanmak ne demek?
  7. Çapraz kur nedir örnek?
  8. Kur atmak ne demek?
  9. 3 kur ne demek?
  10. 4 kür kemoterapi saç döker mı?
  11. Steroid nedir nasıl kullanılır?

Kür ne demek TDK?

Kur yapmak kelimesi karşı cinsten birisine ilgi göstermek anlamına gelmektedir. Karşı cinsten kişinin gönlünü kazanmak için çaba sarf etmek durumudur. Karşı cinsin duygularını anlayarak ona karşılık verme halidir. Kur yapmak, kişinin duygularını okşamak için bazı davranışlarda bulunmaktadır.

Kür tanımı nedir?

Bir kür: bir kemoterapiyi bir dinlenme döneminin izlemesidir. Örneğin bir haftalık bir kemoterapi sonrası üç haftalık bir dinlenme dönemi olabilir. Bu dört hafta bir kürü oluşturur. Dinlenme dönemi vücudunuza yeni sağlıklı hücreler oluşturma şansı verir.

Kür nedir argo?

gay argosunda "yazış", "yalan", "sıkış" gibi kelimelerin ve durumların karşılığında kullanılabilen bir kelimedir. esasında "yalan" demektir. ama biraz daha da farklıdır. mesela ofiste çok sevmediğiniz birine, sabah gördüğünüzde zoraki atıverdiğiniz, dünya samimiyetsizi gülümseme, tam olarak "kür" bir harekettir.

Ekonomik kür ne demek?

Bir para biriminin diğer bir para birimi üzerinden fiyatlandırılmasına kur denir. Her dövizin bir alış kuru bir de satış kuru bulunmaktadır. Kuru düşüren ya da yükselten etkilerin ana nedeni ekonomiktir.

Kür ne demek eski Türkçe?

Kür” cesur, yiğit, hileci, anlamlarında kullanılır.

Kür kullanmak ne demek?

Özel tedavi yöntemi. İleride kullanılacak maddeleri muhafaza etmek için kurutma, kimyasal koruyucular kullanma, tütsüleme, tuzlama vb. işlemlerin yapılması. Tedavi etme, iyileştirme, şifa verme, sağaltım.

Çapraz kur nedir örnek?

İki farklı para biriminin aralarındaki oranın başka bir para birimi cinsinden ifade edilmesine denir. Kısaca paritelerinin karşılıklı oranı olarak adlandırabilir. Örneğin; Euro/ dolar paritesinin TL cinsinden değeri çapraz kurdur. Euro/ Sterlin paritesinin TL cinsinden değeri de çapraz kura örnek verilebilir.

Kur atmak ne demek?

Kur yapmak deyiminin anlamı ve açıklaması Karşı cinsten birine ilgi göstererek onun hoşuna gitmek, gönlünü kazanmaya çalışmak.

3 kur ne demek?

3.Kur: Intermediate Orta seviyenin başı anlamına gelmektedir.

4 kür kemoterapi saç döker mı?

Kemoterapiye bağlı saç dökülmesi geçici bir yan etki olup tekrar saçların tam olarak çıkması 3- 6 ay süresinde olmaktadır.

Steroid nedir nasıl kullanılır?

Steroid (kortikosteroid), iltihabı azaltmak için kullanılan anti-inflamatuar bir ilaçtır. Böbreküstü bezleri tarafından üretilen kortizol hormonunun insan yapımı bir versiyonudur. Kortizol, metabolizmanın işleyişi, bağışıklık tepkisi ve stres gibi vücudun çeşitli süreçlerinde önemli rol oynar.