Yevmiye ne anlamına gelir?

İçindekiler:

  1. Yevmiye ne anlamına gelir?
  2. Yevmiye ücreti ne demek?
  3. Universal anlamı ne?
  4. 3402 SY nın 22 a md gereğince yenilemenin tescili ne demek?
  5. Universal marka ne demek?
  6. Yevmiye no ne işe yarar?
  7. Fındık toplama kaç TL?

Yevmiye ne anlamına gelir?

Taraflar arasında yapılan anlaşmaya göre ayni veya nakdi olarak ödenen ve kayıt altına alınan günlük çalışma bedeline yevmiye denilmektedir.

Yevmiye ücreti ne demek?

günlük çalışma bedeli olarak ödenen ücret.

Universal anlamı ne?

ÜNİVERSAL – ÜNİVERSEL sıf. (Fr. universel < Lat.) 1. Dünya çapında kabul edilmiş, bütün insanları ilgilendiren, evrensel.

3402 SY nın 22 a md gereğince yenilemenin tescili ne demek?

Bir taşınmazın beyanlar hanesinde “3402 S.Y. nın 22/A Md. Gereğince Yenilemenin Tescili” açıklamasıyla birlikte tarih bilgisi de yer almaktaysa; o taşınmaz bakımından kadastro yenilemesi yapıldığı anlaşılmaktadır. ... Bu gibi durumlarda taşınmaz sahipleri hukuki yollara başvurarak hakkını arayabilir.

Universal marka ne demek?

birden fazla şeyde ortak olan niteliği belirleyen felsefe deyimi. örneğin; kırmızılıki tüm kırmızı olan şeyler için üniversaldır. romanya malı bir traktör markasıdır. ... universal traktörleri başta abd, kanada, ingiltere'ye olmak üzere ya ihracat yaparak ya da fabrika kurarak dünya çapında bir marka olmuştur..

Yevmiye no ne işe yarar?

Tapu yevmiye no ne işe yarar? Tapu sicil müdürlüğünde yapılan başvuru ve işlemlere yevmiye no verilerek hak sıralaması yapılıyor. Bir diğer ifade ile, yevmiye tarihi ve yevmiye numarası önce olan hak kedisinden sonraki haklardan üstün tutuluyor.

Fındık toplama kaç TL?

FINDIK YEVMİYESİ 120 LİRA Fındık toplama işinde çalışabilme kriterlerine uygun işçilere, yaş ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın, yemek işverene ait ise günlük 120 lira, yemeğin işçilere ait olması durumunda ise 135 lira yevmiye ödenmesinin kararlaştırıldığı ifade edildi.