Biyokimya Bölümü mezunu ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Biyokimya Bölümü mezunu ne iş yapar?
  2. Biyokimya Bölümü Nedir 2 yıllık?
  3. 2 yıllık Biyomedikal ne iş yapar?
  4. Tıbbi laboratuvar uzmanı nasıl olunur?
  5. Biyokimya Teknikeri olmak için ne yapmalı?

Biyokimya Bölümü mezunu ne iş yapar?

Biyokimya uzmanı; insan vücudundaki hastalıkların teşhis, tedavi ve takibi amacıyla kan, idrar ve vücut içi boşluklardan alınan örnek sıvıların analizlerini yapar ve değerlendirir. Laboratuvarda bulunan tıbbi cihaz, kimyevi madde ve malzemelerin muhafazasını sağlar.

Biyokimya Bölümü Nedir 2 yıllık?

Biyokimya programının amacı; biyolojik bilimler, sağlık bi limleri, beslenme ve çevre olayları ile ilgili konularda eğitim yapmaktır. ikinci yıldan sonra öğrenciler alt dallardan birine yönelmek tedirler.

2 yıllık Biyomedikal ne iş yapar?

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi (MYO) Bölümü mezunları, tıbbi araç ve gereçlerin hastanelere monte edilmesini sağlar. Aynı zamanda bu aletlerin nasıl çalıştığı ile ilgili diğer personelleri bilgilendirir. Bu kişiler cihazların aylık ve yıllık bakımları ile ilgilenir.

Tıbbi laboratuvar uzmanı nasıl olunur?

Tıbbi laboratuvar uzmanı olabilmek için meslek yüksekokullarının Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ön lisans programını tamamlamak gerekmektedir. Eğitim süresi 2 yıl olmakla birlikte staj zorunludur. Staj yapan öğrenciler, klinik laboratuvarlarda çalışmaktadır.

Biyokimya Teknikeri olmak için ne yapmalı?

Biyokimya teknikeri olmak için, iki yıllık eğitim veren Biyokimya Teknikerliği, Laboratuvar Teknolojisi, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ve Patoloji Laboratuvar Teknikleri önlisans bölümlerinden mezun olma şartı bulunmaktadır.