Boşanma davası açınca kaç gün sonra mahkeme günü belli olur?

İçindekiler:

  1. Boşanma davası açınca kaç gün sonra mahkeme günü belli olur?
  2. Boşanma davası e devlete hemen düşer mi?
  3. Boşanma davası ne kadar zamanda sonuçlanır?
  4. Anlaşmalı boşanma kac gunde biter?

Boşanma davası açınca kaç gün sonra mahkeme günü belli olur?

Dilekçe aşaması tamamlandıktan sonra mahkeme tarafından ilk duruşma tarihi belirlenir. Bu süreç mahkemelerin yoğunluğuna göre değişmesine rağmen genellikle davanın açılış tarihinden ortalama 5 – 6 ay sonra ilk duruşma gerçekleştirilir.

Boşanma davası e devlete hemen düşer mi?

Boşanma Davası E-Devlette Hemen Görünür Mü? Boşanma davası E-Devlet üzerinden açılmaz. Elinizde boşanma dava dilekçesi ile bölgenizdeki aile mahkemesine gitmeniz gerekir. Ardından gereken harç ücreti ve dava ücreti ödenir ve davanız açılmış olur.

Boşanma davası ne kadar zamanda sonuçlanır?

Bu süreç yoğunluğa bağlı olarak değişiklik gösterse de genellikle ortalama 3 ayda boşanma gerçekleşir. Eğer alanında deneyimli ve uzman bir avukattan profesyonel destek alınırsa dava 1 hafta ile 2 ay arasında sonuçlanır. Hâkimin kararı vermesinin ardından kararın yazılma süreci ise 15 ile 30 gün arasıdır.

Anlaşmalı boşanma kac gunde biter?

Boşanmak isteyen çiftlerin açtıkları anlaşmalı boşanma davalarında yargı hedefi 45 gün içerisinde davayı sonuçlandırmaktadır. Mahkemenin yoğunluğu ve delillerde görülen eksiklikler gibi nedenlerle anlaşmalı boşanma davası en fazla ne kadar sürer sorusunun yanıtı 45 gündür.