Vücut losyonu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Vücut losyonu nasıl yapılır?
  2. Evde doğal krem nasıl yapılır?
  3. Vücut yağı nasıl yapılır?
  4. Nemlendirici Vücut Losyonu nedir?

Vücut losyonu nasıl yapılır?

Yapılışı: 100 gr Shea yağı, mango yağı veya kako yağını benmari usulü eritin. Ocaktan alınca içine 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, 10 damla tatlı badem yağı, 10 damla jojoba yağı ve kokusunu sevdiğiniz herhangi bir esans yağdan 10 damla ekleyin. İyice karıştırıp soğumaya bırakın.

Evde doğal krem nasıl yapılır?

Yapılışı: Balmumu, Hindistan cevizi yağı ve gül suyunu, benmari usulü eritin. Ocaktan aldığınızda içine E vitaminini, gül yağını ve kayısı çekirdeği yağını ekleyip karıştırın. Uygun bir kaba koyup soğumaya bırakın. Katılaştığında kreminiz kullanıma hazırdır.

Vücut yağı nasıl yapılır?

Balmumu, hindistan cevizi yağı ve badem yağını 3 yemek kaşığı ılık suyla karıştırın ve balmumunun erimesini bekleyin. Eridikten sonra tüm malzemeleri aloe vera jeliyle birleştirerek iyice karıştırın ve homojen bir karışım elde edin. Karışımı cam kavanozda saklayın.

Nemlendirici Vücut Losyonu nedir?

Vücut losyonu, marka ve türüne göre farklı formülasyonlara sahip ve başlıca görevi vücuttaki nem dengesini sağlamak olan bir kozmetik/cilt bakım ürünüdür. Losyonlar hem kurumuş cilde nem sağlar hem de cilde nemi hapsederek, kurumaya karşı önlem almanıza yardımcı olur.