Hep o şarkı kimin romanıdır?

İçindekiler:

  1. Hep o şarkı kimin romanıdır?
  2. Hep O Şarkı 100 Temel Eser kaç sayfa?
  3. Sodom ve Gomore romanının konusu nedir?
  4. Sodom ve Gomore hangi ülkede?
  5. Kiralık Konak Hangi tür eserdir?

Hep o şarkı kimin romanıdır?

Hep O Şarkı, Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun 1956 tarihli son romanıdır. Ancak romanlarının taşıdığı zamansal bütünlük bakımından zincir romanlarından ilki olarak düşünülmelidir.

Hep O Şarkı 100 Temel Eser kaç sayfa?

"Yüksek zümrelerin son zenginlik günleri"... Yazar toplumu ve toplumsal sorunları gözlüyor; önemsediği "Konak"ın son direnişine tanıklık ediyor....Hep O Şarkı Bütün Eserleri 9.
Yayın Tarihi:05.09.2018
ISBN:9789754705669
Dil:TÜRKÇE
Sayfa Sayısı:190
Cilt Tipi:Karton Kapak
2 satır daha

Sodom ve Gomore romanının konusu nedir?

Sodom ve Gomore, Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun bir romanı. Yakup Kadri Karaosmanoğlu bu kitapta Türk Kurtuluş Savaşı sırasında İstanbul'da yaşayan bir zümreyi ve bu zümre içindeki insanların ilişkileri anlatarak ahlak ve toplum değerlerini anlatır ve sorgular.

Sodom ve Gomore hangi ülkede?

Sodom ve Gomora, Eski Ahit'in Tekvin Kitabı'nda sözü edilen günâhkâr kentler. İsrail'de, Lut Gölü'nün güneydoğusundaki el-Lisan Yarımadasının güneyinde sığ suların altında kaldıkları tahmin edilmektedir. Admah, Tseboim ve Tsoar ile birlikte Kitabı Mukaddes'te adı geçen beş ova kentini oluştururlar.

Kiralık Konak Hangi tür eserdir?

Yakup Kadri "tezli roman" türünde verdiği bu eserde; Naim Efendi, Servet Bey, Seniha ve Hakkı Celis ile Osmanlı'nın yıkılış sürecindeki son üç dönemi anlatır. Konak, hem ailenin hem de Osmanlı Devleti'nin sembolüdür.