Zürbiye ne demek?

İçindekiler:

  1. Zürbiye ne demek?
  2. Zülbiye yemeği nerenin yemeği?
  3. Zurbiye yemegi nasil yapilir?
  4. Mutancana nerenin yemegi?
  5. Çullama nasıl bir şey?
  6. Tavşan Çullaması nasıl yapılır?

Zürbiye ne demek?

Sofralarınızda akşam yemeği olarak farklı lezzetlere kapı aralamak istiyorsanız zürbiye tam size göre. Et yemeği sevenlerin bayılacağı zürbiye Afyon mutfağının en çok pişirilenleri arasında. ... Soğan aşı olarak da bilinen yemek oldukça lezzetli. Görüntüsü ile iştah açan zürbiye herkesin mutlaka tatması gereken bir lezzet.

Zülbiye yemeği nerenin yemeği?

Belki tarife göz atıp evde arpacık soğan yok diyorsanız normal soğan ile de bu yemeği pişirebilirsiniz. Eminim sizlerin de çok hoşunuza gidecek. Zülbiye, Konya Akşehir yöremize ait yöresel bir yemektir.

Zurbiye yemegi nasil yapilir?

Zürbiye Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğanları temizleyip, yıkayalım orta boy saoğanımızı küp küp doğrayıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuralım.
  2. Salçayı atıp kavuralım sonra etimizi atıp 1-2 dakika kavuralım.
  3. Sonra soğan ve nohutları atıp 3-4 dakika kavuralım.
  4. Yarım litre kadar su katıp pişmeye bırakalım.
Daha fazla öğe...

Mutancana nerenin yemegi?

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan mutancana; tavuk veya kırmızı et ile hazırlanabilen bir yemektir. Genellikle yumuşaklığı ve lezzeti ile bilinen kuzu eti kullanılır. Edirne ile özdeşleştirilen bu yemek, kuruyemişlerle birlikte renklendirilir.

Çullama nasıl bir şey?

Kırşehir'in yöresel yemekleri arasında yer alan çullama, tavuk eti ve pirinç ile hazırlanan bir börek çeşididir. İç harcında baharat, kuş üzümü ve çam fıstığı da kullanılır.

Tavşan Çullaması nasıl yapılır?

Tavşan etlerini hamura ekleyip karıştırın. Sıvı yağı kızdırıp etli hamurdan kaşık kaşık alarak hamurun içinde kızartın. Kağıt havlunun üzerinde yağını çektirdiğiniz çullamaları sarımsaklı limon suyuyla servis edin. Afiyet olsun…