Uçak bileti PNR numarası nedir?

İçindekiler:

  1. Uçak bileti PNR numarası nedir?
  2. Uçak bileti koltuk numarası nerede yazar?
  3. Uçuş numarası hangisi?
  4. Uçak bileti parkur ne demek?
  5. Bileti olan yolcunun uçuş için kaydedilmesi işlemi nedir?
  6. Pegasus Bilet tarihi değiştirme nasıl yapılır?
  7. Pegasus Bilet değişikliği cezası ne kadar?
  8. Pegasus uçak bileti erteleme ne kadar?
  9. Pegasus Uçak Bileti iptalinde ne kadar para kesilir?
  10. Uçak bileti iptalinde ne kadar para kesilir?
  11. Ücretsiz iptal ne demek?
  12. Bilet iptal edince para geri gelir mi?
  13. Pegasus bileti iptal olur mu?
  14. Pegasus uçak bileti nasıl açığa alınır?
  15. Uçak bileti en son ne zaman açığa alınır?
  16. Kaç mil ile uçak bileti alınır?

Uçak bileti PNR numarası nedir?

PNR(Passenger Name Record)kodu, Yolcu İsim Kaydı'nın kısaltmasıdır. Daha çok rezervasyon numarası olarak bilinir. İnternetten bir bilet rezerve ettiğinizde ya da satın aldığınızda size verilir.

Uçak bileti koltuk numarası nerede yazar?

Biniş kartlarının üzerinde koltuk numaraları açık seçik yazar. Koltukların numaraları da başüstü dolaplarında belirtilmiştir. Kimseye "17C koltuğu nerede diye sormaya gerek olmadan, bu numaraları izleyerek yerimizi bulabiliriz. Tek koridorlu uçaklarda koltuklar genelde 3 sağda, 3 solda olacak biçimde dizilmiştir.

Uçuş numarası hangisi?

Esasen bir uçuş numarasına bakarak, uçuşla ilgili bir çok bilgi öğrenmek mümkün. Eski bir pilot ve Cockpit Confidential kitabının yazarı olan Patrick Smith'e göre, uçuş numarası dediğimiz şey havayolu şirketinin kodundan (Türk Hava Yolları THY, Delta DL, United UA şeklinde) sonra gelen numaralardan ibaret.

Uçak bileti parkur ne demek?

İsim Bilgisi: Yolcunun adı, soyadı ve cinsiyetini tanımlayan koddur. Uçuş Parkuru: Her bir uçuş için ayrı ayrı satırda parkurlardır. İletişim Bilgisi: İletişim bilgisi, genelde telefon numarası olmaktadır.

Bileti olan yolcunun uçuş için kaydedilmesi işlemi nedir?

Uçak yolculuklarında yolcunun uçağa binebilmesi için yapılan kayıt işlemine check-in deniliyor. Check-in işlemi sırasında yolcunun kimlik bilgileri sisteme kaydedilerek bu yolcunun uçaktaki koltuk numarası belirlenerek yolcunun uçağa binmeden önceki son kayıt işlemi tamamlanmış oluyor.

Pegasus Bilet tarihi değiştirme nasıl yapılır?

Biletini flypgs.com veya mobil kanallardan satın alan misafirlerimiz, flypgs.com'da Bilet İşlemleri'nin altında yer alan "İletişim bilgilerini değiştir" seçeneğinden değişiklik yapabilir veya 0 12 numaralı çağrı merkezimizi arayarak değişiklik işlemini gerçekleştirebilir.

Pegasus Bilet değişikliği cezası ne kadar?

Pegasus hava yolu şirketinden promosyon sınıflı bir bilet aldıysanız uçuşunuza 2 saat ve 2 saatten fazla bir süre kaldığında bilet değişikliğinde 55 TL işlem ücreti uygulanmaktadır. 2 saatten az bir süre kaldığı durumda biletinizde herhangi bir değişiklik gerçekleşmeyecektir.

Pegasus uçak bileti erteleme ne kadar?

Eğer uçuşa iki saat varsa bilet değişikliğinde 55 TL ekstra ücret ödenmesi gerekmektedir. Standart ve promosyonlu biletlerde bu ücret aynıdır. 12 saatten az kalan uçuşlarda promosyon bilet değişikliği yapılamaz. Ancak standart biletlerde ekstra 75 TL ücret ödenerek bilet iptal edilir.

Pegasus Uçak Bileti iptalinde ne kadar para kesilir?

Uçuşunuza 12 saatten fazla bir süre kaldığında iptal ettirmek istediğiniz durumda ise bilet fiyatınızdan 100 TL ücret kesintisi ve biletleme servis ücret kesintisi yapılarak kalan meblağ tarafınıza iade edilir.

Uçak bileti iptalinde ne kadar para kesilir?

Uçuşunuza 12 saat kaldığında iptal ve iade etmek isterseniz o zaman almış olduğunuz biletin fiyatı üzerinden %40 tutarında bir kesinti gerçekleşmektedir. Biletleme servis ücreti de kesildikten sonra kalan tutar tarafınıza iade edilmektedir.

Ücretsiz iptal ne demek?

Ücretsiz iptal ibaresi bulunan odalar için iade işlemi belirli bir tarihe kadar kesintisiz yapılır. İade yapılmaz ibaresi bulunan odaların iptali halinde ise, ödediğiniz rezervasyon ücreti iade edilmez.

Bilet iptal edince para geri gelir mi?

Biletinizin iadesi tarafımızdan talep edildiği tarihten itibaren, havayolu ile bağlantıya geçilecek olup, gelecek olan iade tutarı, ödeme yaptığınız kredi veya bankamatik kartına (yapılan işleme göre taksit veya tek çekim olarak) iade edilecektir.

Pegasus bileti iptal olur mu?

Biletini flypgs.com veya mobil kanallardan satın almış misafirlerimiz flypgs.com ana sayfasında yer alan "Bilet İşlemleri" bölümü üzerinden Rezervasyon (PNR) Numarası ve soyadlarını girerek uçuşlarına ulaşabilir ve belirli uçuşlarının veya uçuşlarının tamamının iptalini gerçekleştirebilir.

Pegasus uçak bileti nasıl açığa alınır?

Pegasus'tan uçak bileti satın aldıktan sonra onu açık bilete dönüştürmek isteyen yolcular, online olarak Bilet İşlemleri sayfasından hızlı bir şekilde işlemi gerçekleştirebilir. İnternete erişimi olmayan yerlerden ise çağrı merkezini aramak (12) yoluyla uçak bileti açığa alınabilir.

Uçak bileti en son ne zaman açığa alınır?

21 Mart 2020 - 31 Aralık 2021 (dahil) tarihleri arasında yapılan biletlemeler için yolcular 31 Mart 2022 (dahil) tarihine kadar sınırsız değişiklik yapabilir. Biletin açığa alınabilmesi için, biletteki ilk uçuş tarihinden önce rezervasyonun iptal ettirilmesi gerekmektedir.

Kaç mil ile uçak bileti alınır?

Biriktirdiğiniz her 100 mil 1 TL sayılır. Uçak biletlerinizi dilediğiniz hava yolundan alabilirsiniz.