Akut konjonktivit nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Akut konjonktivit nasıl geçer?
  2. Yeni doğan konjonktivit nedir?
  3. Adenoviral konjonktivit neden olur?
  4. Gözde kırmızı nokta hastalığı nedir?
  5. Astigmatizma konjonktivit nedir?
  6. Yeni doğan bebeğin gözüne ne damlatılır?

Akut konjonktivit nasıl geçer?

Bakteriyel konjonktivit vakalarında enfeksiyonun geçmesi için geniş spektrumlu antibiyotik içeren damla ve pomatlar kullanılır. Damla ve pomatların ortalama 7-10 gün boyunca düzenli kullanılması halinde hastada iyileşme kaydedilir. Belirtiler genellikle birkaç gün içinde hafifler ve hastalığın bulaşıcılığı da azalır.

Yeni doğan konjonktivit nedir?

Yenidoğan konjonktiviti doğum sonrası ilk bir aylık dönemde gelişir. Göz kapağında ödem, eritem, konjonktivada hiperemi, kemozis ve pürülan akıntı ile karakterlidir. Kimyasal ya da enfeksiyonel olarak iki ana bölümde incelenir.

Adenoviral konjonktivit neden olur?

Adenoviral konjonktivit, gözün beyaz olan bölümünü ve göz kapağını kaplamakta olan konjunktiva adı verilen bir tabakanın inflamasyona (iltihaplanmaya) uğraması sonucunda oluşur. Gözde meydana gelen bu inflamasyonun nedeni viral enfeksiyon olmaktadır.

Gözde kırmızı nokta hastalığı nedir?

Halk arasında kırmızı göz rahatsızlığı olarak bilinen konjonktivit; göz içerisindeki en dış doku olan konjonktiva tabakası ve göz kapağının iç yüzeyinin iltihaplanarak kırmızı bir hal almasına denilmektedir. Bu hastalığa yakalanan kişilerin gözleri, kırmızı kanlı bir görünüme sahiptir.

Astigmatizma konjonktivit nedir?

Astigmatizm, gözün yüzeyinin (kornea) veya arkasındaki lensin yuvarlak bir şekle değil, ragbi topu gibi oval bir şekle sahip olması halinde meydana gelir. Bu, göze giren ışığın retina üzerine doğru odaklanmamasına neden olur ve bunun sonucunda görüntü bulanık olur.

Yeni doğan bebeğin gözüne ne damlatılır?

Kimyasal ya da enfeksiyonel olarak iki ana bölümde incelenir. Kimyasal kaynaklı konjonktivit, yenidoğanın gözüne profilaksi amaçlı damlatılan gümüş nitrattan kaynaklanır.