Çöp poşetinden uçurtma nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Çöp poşetinden uçurtma nasıl yapılır?
  2. Uçurtma nasıl bağlanır?
  3. Uçurtmanın Kuyruğu nasıl bağlanır?
  4. Uçurtma nasıl yükselir?
  5. Şeytan uçurtma nasıl yapılır?
  6. 2 ipli uçurtma nasıl uçurulur?
  7. Uçurtma çeşitleri nelerdir?

Çöp poşetinden uçurtma nasıl yapılır?

İskeleyi poşetin üzerine koyalım ve yan taraflarından üçer santimetrelik boşluk bırakarak makasla keselim. Kestiğiniz poşetleri içe doğru bükerek, taşla poşete vuralım. Böylece poşetler birbirine yapışacaktır. Bu işlemi bütün kenarlara uygulayın.

Uçurtma nasıl bağlanır?

Çıtaların tam orta noktasına bağlanacak şekilde kağıdı iğne ucundan biraz daha büyük şekilde delik açılıyor ve yeni kesilen ip alt üçgendeki bu delikten içeri sokuluyor. Arkadan bir düğüm atılıp ip ön yüze alınıyor ve daha önce çıtaların ucuna bağlanan iple tam ortadan düğüm atılarak birleştiriliyor.

Uçurtmanın Kuyruğu nasıl bağlanır?

Kuyruk uçurtmanın alt denge ipinin ucuna bağlanıyor.

Uçurtma nasıl yükselir?

"Uçurtmalar rüzgar gücüyle değil, rüzgara karşı koydukları için yükselirler." demiş Churchill. Yani bir başkaldırıdır uçurtma. Yükselmek şanındandır. Rüzgarı kullandığı için değil, rüzgarla girdiği mücadeleyi kazandığı için yukarılardadır.

Şeytan uçurtma nasıl yapılır?

Katlanan kağıtların uçları dışa doğru katlanarak kulak yapılıyor. Kuyruk için daha önce saklanan kağıt parçası birer santimetrelik aralıklarla tam olarak koparılmadan kesiliyor. Kağıdın uçları ayrılarak uzun bir kuyruk çıkarılıyor. Uçurtmanın çeşitli uçlarından üç delik açılarak kuyruk ve ince ip bağlanıyor.

2 ipli uçurtma nasıl uçurulur?

İki ipli uçurtmalar nasıl uçurulur: İki ipli uçurtmanızı yere koyun ve geriye doğru yatırın. Yani burun kısmı size değil, ileriye doğru bakacak şekilde yatırılmalı. Uçurtmanın iç kavisi (konkav yüzey) bu durumda gökyüzüne dönüktür. İplerinizi uçurtmaya bağlayın ve ipleri sonuna kadar açacak şekilde geriye yürüyün.

Uçurtma çeşitleri nelerdir?

Uçurtmalar şekillerine göre; üçgen uçurtma, kare uçurtma, altıgen uçurtma, ongen uçurtma, simetri uçurtma, çadırlı uçurtma ve şeytan uçurtması olarak çeşitlenir.