Antifriz değişimi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Antifriz değişimi nasıl yapılır?
  2. Antifriz ne zaman değişir?
  3. Motor suyu nasıl değiştirilir?
  4. Antifiriz nasıl konur?
  5. Antifriz hangi ayda konur?
  6. Antifriz seviyesi ne kadar olmalı?
  7. Radyatör suyuna antifriz eklemek ne işe yarar?
  8. Antifiriz yazın kullanılır mı?

Antifriz değişimi nasıl yapılır?

Tüm suyun boşaldığından emin olduktan sonra tahliye tıpasını sıkıca kapatın. Bu aşamadan sonra 3 litrelik bir antifriz alıp radyatöre boşaltın. Boşalttıktan sonra üzerine kireçsiz su doldurun. Radyatör dolunca aracınızı çalıştırın ve motor suyu çektikçe üzerine su doldurmaya devam edin.

Antifriz ne zaman değişir?

Motorunuzun aşırı ısınma veya donma riskini ortadan kaldırmak için her kış mevsimi başlamadan önce aracınızdaki antifriz seviyesini ölçtürün. Genel olarak aracınızdaki antifrizin, iki yılda bir değişmesi tavsiye edilir.

Motor suyu nasıl değiştirilir?

Radyatörü Temizleyin!
  1. Boşaltma Kabını Yerleştirin! Soğutma suyu çok zehirlidir, bu nedenle doğru boşaltılması büyük önem taşır. ...
  2. Radyatörü Kontrol Edin! ...
  3. Kelepçe ve Boruları İnceleyin! ...
  4. Soğutma Suyunu Boşaltın! ...
  5. Radyatörü Durulayın! ...
  6. Soğutma Suyu Ekleyin!

Antifiriz nasıl konur?

Antifriz koyarken otomobilinizin soğuduğundan emin olarak işe başlamanız gerekir. Kaputun altındaki radyatör bölmesinin tahliye kapağını açıp içindeki tüm suyu boşalttıktan sonra kapağı sıkıca kapatmalısınız. Ardındansa radyötörün içine antifrizi yavaşça dökebilirsiniz.

Antifriz hangi ayda konur?

Antifriz genellikle donmayı önleyici madde olarak biliniyor. Haliyle sadece kışın kullanılması gerektiğini düşünenler olabiliyor. Ancak antifriz sadece donma noktasını değil aynı zamanda kaynama noktasını da yükselten bir madde. Dolayısıyla yalnızca kışın değil yılın her mevsiminde kullanılması gerekiyor.

Antifriz seviyesi ne kadar olmalı?

Antifriz, içeriğindeki maddelere göre farklı termal özelliklere sahip olup en iyi karşım oranı genellikle yüzde 50 olarak belirlense de kutu üzerinde karışım oranlarına göre donma noktaları çizelge halinde yer almaktadır.

Radyatör suyuna antifriz eklemek ne işe yarar?

Antifriz, 0 derece ve altında radyatör suyuna katılarak suyun donmasını önleyen kimyasal madde. Antifriz daha çok otomobil motorlarında kullanılır. ... Donma noktası antifriz türüne göre değişir ve suyun donma noktasından daha düşük bir sıcaklıkta donar, su ile karıştırıldığında daha düşük donma sıcaklıkları sağlar.

Antifiriz yazın kullanılır mı?

Antifriz kullanımı kışın soğutma sistemini donmaya karşı koruduğu gibi yazın da sıcaklığın yüksek olduğu bölgelerde aracın su kaynatmasını, hararet yapmasını önlemede çok büyük önem taşır. ... Sistemin, yaz-kış pas ve korozyona karşı korunması isteniliyorsa her zaman miktarı farklı olmak üzere antifriz ihtiva etmelidir.