3 kişilik okey oyunu nasıl oynanır?

İçindekiler:

  1. 3 kişilik okey oyunu nasıl oynanır?
  2. Okeyde yere atılan okey alınır mı?
  3. Yere atılan okeyi kim alır?
  4. 101 de puan nasıl yazılır?
  5. 101 de 3 çift işlenir mi?
  6. Çift açan biri seri açabilir mi?

3 kişilik okey oyunu nasıl oynanır?

OYUN NASIL BAŞLAR VE DEVAM EDER? 15 taş alan oyuncu yerden taş çekmeden elindeki bir taşı atarak oyunu başlatır. Sağ tarafındaki oyuncu yere atılan taş işine yarıyorsa o taşı alır veya ortada duran balyadan bir taş çeker. O oyuncu da ıstakasından bir taş atar ve oyun bu şekilde devam eder.

Okeyde yere atılan okey alınır mı?

Okey her zaman işler olacağı için yanlışlıkla okeyi atan oyuncu da ceza alır. Yere taş açılmamış olsa bile okey taşını yere atan oyuncu 101 ceza puanı alır. Yere atılan işlek taş diğer oyuncu tarafından alınabilir.

Yere atılan okeyi kim alır?

Taşları alan oyuncular ıstakalarına taşları dizerler. Oyuncuların amacı, taşları sıralı veya eşli olarak dizmektir. Dağıtıcının sağındaki kişi taş çekmeden işine yaramayan bir taşı yere atar. Onun sağındaki de yere atılan taş eline yarıyorsa alır.

101 de puan nasıl yazılır?

Eğer masadaki taş destesinde hiç taş kalmamışsa ve oyunculardan hiçbiri oyunu bitirememişse herkesin istekasındaki taş puanları kendisine yazılır. El açmamış oyunculara 202 puan yazılır. Oyunculardan biri elindeki tüm taşları oynayarak oyun turunu bitirirse bu oyuncu -101 puan alır.

101 de 3 çift işlenir mi?

Çift açan biri yan yana gelecek taşlardan En az iki taş işleyebilir. Üçüncüsün işlerse seri açmış sayılır o yüzden iki taş işleyebilir.

Çift açan biri seri açabilir mi?

Çift açan bir oyuncu yere yeni seri per açamaz. Açılmış seri ve çift perlere işleme yapabilir ya da sadece yeni çift açabilir.