Rafineri ve Petro Kimya Teknolojisi Bölümü Nedir?

İçindekiler:

  1. Rafineri ve Petro Kimya Teknolojisi Bölümü Nedir?
  2. Petro kimya teknisyeni nedir?
  3. Rafineri Teknisyeni nedir?
  4. Petro kimya bolumu nedir?
  5. Petrol Mühendisliği kaç yıl?

Rafineri ve Petro Kimya Teknolojisi Bölümü Nedir?

Rafineri ve Petro-Kimya Teknolojisi bölümü ham petrolün işlenmesi ve çeşitli petrol ürünlerinin elde edilmesinde çalışacak yetkin bireyler yetiştirmeyi amaçlar. ... Bu program kapsamında Bilgisayar, Teknolojinin temel İlkeleri, Kimyasal Süreç İlkeleri, Petrokimya Teknolojisi gibi mesleki dersler alabilirsin.

Petro kimya teknisyeni nedir?

Petrol - Petrokimya Teknisyeni kendi başına ve belli bir süre içerisinde; çalıştığı işletmede, iş sağlığı ve iş güvenliği kuralları çerçevesinde, iş organizasyonu ve fiziksel kontrol yapabilen, reçete uygulayabilen, reaktör ve enstrümantallerini kullanabilen, numune alan, analiz sonuçlarına göre üretime yön verebilen, ...

Rafineri Teknisyeni nedir?

Petrol rafinerilerinde; iş organizasyonunu, saha, çalışan ekipman ve sistemin fiziksel kontrolünü yapan, analizler için çözelti hazırlayan, proses kontrolünü yapan, proses için su hazırlayarak ölçüm yapan, numune alarak rafinasyon, destilasyon, seviye ölçümü ve dolum işlemlerini yapan, korozyonu kontrol altına alıp ...

Petro kimya bolumu nedir?

Rafineri ve Petrokimya Teknolojisi bölümü; ham petrolün çeşitli aşamalarda yapılan işlemlerle arıtılması ve petrol ürünlerinin elde edilmesi ile ilgili çalışmaları mühendislerin gözetiminde yürüten ara elemanları yetiştiren bir bir önlisans programıdır.

Petrol Mühendisliği kaç yıl?

Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği, üniversitede çeşitli fakülteler kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür.