Maksiller sinüs muayenesi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Maksiller sinüs muayenesi nasıl yapılır?
  2. Maksiller sinüs retansiyon kisti nedir?
  3. Sinüs tümörü nedir?
  4. Retansiyon kisti baş döndürür mu?

Maksiller sinüs muayenesi nasıl yapılır?

Maksiler sinüsler aydınlatma (transillüminasyon) yöntemiyle de muayene edilebilirler. Maksiler sinüs için karanlık odada çok parlak ve güçlü bir ışık kaynağı ağzın içine yerleştirilir. Sağlam bir sinüste, bu durumda yanağın ön bölgesinde şeffaf kırmızı bir ışık görülürken hastalıklı sinüs aydınlanmaz.

Maksiller sinüs retansiyon kisti nedir?

Retansiyon kistleri ince bir zar ile çevrili, içi sıvı dolu ve tamamen iyi huylu oluşumlardır. Kötü huylu tümörlere dönüşmezler ve vücutta başka yerlere yayılmazlar. Maksiller sinüsteki küçük kistlere müdahale edilmesine çoğunlukla gerek yoktur.

Sinüs tümörü nedir?

Sinüs ve burun boşluğu tümörleri esas olarak iyi huyludur ve vücudun başka bir kısmına yayılamaz. Bu tümörler burnun her iki tarafında ortaya çıkabilir ve genellikle yavaş büyürler. Malign sinüs tümörleri nadirdir. Skuamöz hücreli karsinom, paranazal sinüslerde ve burun boşluğunda bulunan en yaygın kanser türüdür.

Retansiyon kisti baş döndürür mu?

Maksiller sinüs retansiyon kistleri baş ağrısına neden olmaz. Baş ağrınızın migren gibi başka bir nedeni olabilir ve bu açıdan değerlendirilmesi gerekir. Kistlerin ilaçla tedavisi yoktur. Tedavi gerektirecek yer ve büyüklükte ise ameliyatla alınması gerekir.