Tofaş hararet kaçta olmalı?

İçindekiler:

  1. Tofaş hararet kaçta olmalı?
  2. Aracın hararet göstergesi çalışmıyorsa sebebi nedir?
  3. Tofaş hararet müşürü nerede?
  4. Hararet göstergesi yandığında ne yapılır?
  5. Hararet göstergesi hangi çizgide olmalı?

Tofaş hararet kaçta olmalı?

Günümüz araçlarında hararet göstergesi yer almaktadır. Bu göstergedeki ibrenin 90'ı geçmiyor olması gerekmektedir. 90'ı geçmesi motorun normalden daha fazla ısındığı anlamına gelmektedir. Motorda hararet, genellikle 5 nedenden meydana gelmektedir.

Aracın hararet göstergesi çalışmıyorsa sebebi nedir?

Eğer gösterge tablosunda bir arıza yok ise kahramanımız hararet sensörüdür. Bu sensör genelde araçların termostatı üstünde yer alır. ... Hararet sensörü arızası aracınıza hararet yaptırmaz, termostat ve fan bu sensöre bağlı değildir. Bu sadece takometredeki sıcaklık değerini okumanız için çalışır.

Tofaş hararet müşürü nerede?

Motora yakın bir bölgede bulunması gereken hararet müşürü direkt olarak motordan aldığı sıcaklığı yansıtmaktadır. Bu nedenle silindir kapağı üzerinde radyatörden en uzak olacak noktaya yerleştirilmiştir. Termostatın yanında yer alan hararet müşürü, bağlantıları ile birlikte ölçümü direkt iletir.

Hararet göstergesi yandığında ne yapılır?

Hararet Lambası Yanarsa Ne Yapılmalı? Hemen sürüşü durdurup, aracın güvenli bir şekilde yolun kenarına çekilmesi gerekir. Ardından motorunuzu stop edin ve soğumasını bekleyin.

Hararet göstergesi hangi çizgide olmalı?

Bakımlı ve düzgün çalışan bir motorda hararet seviyesi “C” çizgisi civarında dolaşmalıdır. Önemli olan düşük sıcaklıkta motorun çalışması değil optimum sıcaklıkta motorun çalışması. Optimum değerde 80-90 derece civarıdır. Zaten araç üzerinde orjinal termostatlar 86-88 derece oluyor.