Yassı kiriş ne demek?

İçindekiler:

  1. Yassı kiriş ne demek?
  2. Konsol kiriş ne demek?
  3. Kolon aralıkları ne kadar olmalı?
  4. Strüktürel sistem ne demek?
  5. Sünek ne demektir?
  6. Taşıyıcı sistem için temel koşullar nelerdir?
  7. Taşıyıcı olmayan yapı elemanları nelerdir?
  8. Taşıyıcı malzeme nedir?
  9. Ahşap yapı malzemeleri nelerdir?
  10. Ahşap yığma yapı nedir?
  11. Yığma tuğla ev nedir?
  12. Yarı kagir bina ne demek?
  13. Yarı karkas yapı nedir?
  14. Kargir dükkan ne demek?

Yassı kiriş ne demek?

-Yassı kiriş, yüksekliği genişliğinden daha az olan kiriştir. Genellikle kirişlerin döşemeden aşağıya doğru çok sarkmaması istenilen durumlarda kullanılıyor.

Konsol kiriş ne demek?

Konsol kiriş nedir? Yalnız bir ucu mesnete oturan, öteki ucu boşlukta olan yatay kiriş. ... Konsol kirişler hem yapılarda, hem de makinelerde çok kullanılır. Yapıda bir duvarın içinden çıkan, ucu boşta herhangi bir kiriş, konsol kiriş sayılır.

Kolon aralıkları ne kadar olmalı?

Kolonlar arası mesafe 250 cm ile 440 cm arasında değişmektedir. Kat yüksekliği 280 cm dir.

Strüktürel sistem ne demek?

Strüktür ( İç Yapı ) Eş formların ya da birbirleriyle sık bağlantılı, benzer formların iki ya da üç boyut üzerinde tekrarlanmasından strüktür doğar. Başka bir deyişle strüktür, birimlerin bir araya gelmesiyle oluşan sistemler bütünüdür. Herhangi bir objenin iç yapısal dokusu anlamındadır.

Sünek ne demektir?

Süneklik, sistemin ya da bir elemanın taşıma kapasitesini kaybetmeden esneyebilme/şekil değiştirme özelliğidir. Kısaca ifade etmek gerekirse, siz bir malzemeye 1 tonluk yük uyguladığınızda bu malzeme 1cm (Eğer kapasite tasarımı 1 cm ise) hareket ediyorsa bu malzeme için sünek davranış gösteriyor deriz.

Taşıyıcı sistem için temel koşullar nelerdir?

Taşıyıcı sistem seçiminde temel kural yükler en kısa yoldan temele ulaşmalıdır. Bunu sağlamak için ise;

  • Döşemeler kirişlere oturmalı.
  • Kirişler sürekli olmalı.
  • Kirişlerin her iki ucu kolona oturmalı.
  • Kolon kolona oturmalı.
  • Kiriş kolon aksları çakışmalı.
  • Bir yöndeki kirişler birbirine paralel olmalı.

Taşıyıcı olmayan yapı elemanları nelerdir?

1- Taşıyıcı Olmayan Yapı Elemanlarındaki Hasar Biçimleri Taşıyıcı olmayan yapı elemanları olarak tanımlanan tuğla duvar ve benzeri elemanlarda oluşan hasarlardır. Hasarlar ilk olarak sıva çatlakları ile başlamaktadır. Çatlaklar, kiriş ile duvar arasında sonra kolon ile duvar arasında meydana gelmektedir.

Taşıyıcı malzeme nedir?

İnşaat mühendisliğinde kullanılan taşıyıcı malzemeler, genellikle beton, çelik, ahşap ve zemindir. Bunlardan beton, çelik ve ahşap malzemeleri üst yapı malzemeler olup yapının iskeletini oluşturmaktadır.

Ahşap yapı malzemeleri nelerdir?

Ahşap; çatı elemanları, doğrama ve kaplama malzemesi, kalıp ve iskelelerde taşıyıcı ve dekoratif malzeme olarak kullanılmaktadır. Ayrıca bugün ahşabın atıkları olan yonga, talaş ve tozlarından da üretilen sunta, MDF, kontrplak gibi yapay yapı malzemeleri vardır.

Ahşap yığma yapı nedir?

Ahşap Yığma Sistemler Ağaç gövdelerinin üst üste getirilmesiyle oluşturulmuş bir sistemdir. Üst üste getirilerek oluşturulmuş duvarlar taşıyıcı sistemi oluşturmaktadır.

Yığma tuğla ev nedir?

Yığma yapı nedir; Asıl adı kargir olarak bilinen halk arasında kagir olarak adlandırılan yapılarak, taş, tuğla veya betondan yapılan farklı bir mimari taslağına sahiptir. Modern mimaride fazla kullanılmayan kargir yapılar, kolonlar taştan yapılarak sağlamlaştırılmış tek katlı ya da iki katlı müstakil evlerdir.

Yarı kagir bina ne demek?

AçıklamalarDüzenle. [1] Yığma kâgir taşıyıcılı bir yapı, döşemesininde taş, tuğla, betonarme vb. kâgir malzemeden yapılması durumunda yığma kâgir yapı olarak anılırken, döşemesinin ahşap, çelik vb. malzemeyle yapılması durumunda yarım yığma kâgir olarak anılır.

Yarı karkas yapı nedir?

Bu boşlukları kapatmak ve yapıyı bölmelere ayırmak için tuğla veya gaz beton bloklarından duvar örülür. Yapının bir kısmı karkas, bir kısmı da ahşap yapılabillir. Bu tür yapılara karma yapı, veya yarı karkas, yarı yığma yapı denir.

Kargir dükkan ne demek?

Kargir ev kolon yerine tuğla taş ya da betondan yapılan duvarlar sayesinde ayakta durabilen yapılara denir.