Istanbul Bölge adliye mahkemesi hangi semtte?

İçindekiler:

  1. Istanbul Bölge adliye mahkemesi hangi semtte?
  2. Istanbul Bölge adliye mahkemesi hangi davalara bakar?
  3. Kırklareli hangi bölge adliye mahkemesine bağlı?
  4. Bölge adliye mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısını kim atar?
  5. Istanbul Bölge adliye mahkemesi dosya durumu açık ne demek?
  6. Düzce hangi bölge adliye mahkemesine bağlı?
  7. Bölge adliye mahkemeleri yargı çevreleri kim tarafından belirlenir?
  8. Bölge Adliye mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığında kurulan müdürlükler nelerdir?
  9. Türkiyede kaç tane istinaf mahkemesi var?
  10. Kaç tane bölge mahkemesi var?
  11. Bam da dosya durumu açık ne demek?
  12. Icra dairesi dosya durumu açık ne demek?

Istanbul Bölge adliye mahkemesi hangi semtte?

İSTANBUL BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ
ADRES:Orhantepe Mah. Üsküdar Cad. No:236/A Kartal / İstanbul
TELEFON:(0216) 303 20 00
FAX:(0216) 303 21 68
HARİTADA KONUMU:
KONUMU PAYLAŞIN:

Istanbul Bölge adliye mahkemesi hangi davalara bakar?

Bölge adliye mahkemesi, diğer bir deyişle istinaf mahkemesi; ilk derece hukuk ve ceza mahkemelerinin kural olarak son kararlarına karşı yapılan istinaf başvurularını incelemekle görevli üst derece mahkemesidir.

Kırklareli hangi bölge adliye mahkemesine bağlı?

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesinin yargı çevresinde, İstanbul, Bilecik, Bursa, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova yer alacak.

Bölge adliye mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısını kim atar?

MADDE 44. - Bölge adliye mahkemesi Cumhuriyet başsavcıları birinci sınıfa ayrılmış ve Yargıtay üyeliğine seçilme hakkını yitirmemiş; bölge adliye mahkemesi Cumhuriyet savcıları hâkimlik ve savcılık mesleğinde fiilen en az sekiz yıl görev yapmış ve üstün başarısı ile bölge adliye mahkemesinde yararlı olacağı anlaşılmış ...

Istanbul Bölge adliye mahkemesi dosya durumu açık ne demek?

Dosya durumu açık demek; dosyanızın inceleme aşamasında olduğunu ve henüz karara bağlanmadığı ifade eder. Dosyanız hakkında mahkemece karar verildiğinde Uyap'da dosya durumu karara çıkmış olarak görünür. Kararın üst mahkemelere başvurularak ya da başvurulmadan kesinleşmesi halinde ise dosya durumu kapalı hale gelir.

Düzce hangi bölge adliye mahkemesine bağlı?

Sakarya Bölge Adliye Mahkemesinin yargı çevresi ise Sakarya, Bartın, Bolu, Düzce, Kocaeli ve Zonguldak olarak belirlendi.

Bölge adliye mahkemeleri yargı çevreleri kim tarafından belirlenir?

Ağır ceza mahkemeleri ile büyükşehir belediyesi bulunan illerde, büyükşehir belediyesi sınırları içerisindeki il ve ilçenin adı ile anılan sulh veya asliye ceza mahkemelerinin yargı çevresi, il veya ilçe sınırlarına bakılmaksızın Adalet Bakanlığının önerisi üzerine Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca belirlenir.

Bölge Adliye mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığında kurulan müdürlükler nelerdir?

Genel olarak. Bölge adliye mahkemesi başkanlığında, dairelerinde, Cumhuriyet başsavcılığında ve adalet komisyonunda birer yazı işleri müdürlüğü, Cumhuriyet başsavcılığında ayrıca bir idari işler müdürlüğü, bilgi işlem müdürlüğü ve ihtiyaç duyulan diğer müdürlükler bulunur (Yön. m.8/1).

Türkiyede kaç tane istinaf mahkemesi var?

Böylece Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Samsun olmak üzere 9 ilde faaliyet gösteren, kamuoyunda "istinaf" olarak bilinen bölge adliye mahkemelerinin sayısı 11'e yükseldi. Cumhurbaşkanlığının 100 Günlük İcraat Programı'nda da istinaf mahkemesi sayısının artırılması yer almıştı.

Kaç tane bölge mahkemesi var?

Ülke genelinde sekiz tane bölge idare mahkemesi vardır ve bunlar bulundukları ilin adı ile adlandırılır. Mahkemeler 20 Temmuz 2016'da faaliyete başladı. Haziran 2020'de Adana'da bir bölge idare mahkemesi daha kuruldu.

Bam da dosya durumu açık ne demek?

Dosya durumu açık demek; dosyanızın inceleme aşamasında olduğunu ve henüz karara bağlanmadığı ifade eder. Dosyanız hakkında mahkemece karar verildiğinde Uyap'da dosya durumu karara çıkmış olarak görünür.

Icra dairesi dosya durumu açık ne demek?

İdari, vergi, icra gibi durumlarda "dosya durumu açık" ibaresi ile karşılaşmak olası bir durumdur. Bu durum bize ilgili dosyanın açık olduğunu, halen sonlanmadığını, hukuksal sürecin devam ettiğini ifade etmektedir.