Ek mal Bildirimi hangi hallerde verilir?

İçindekiler:

  1. Ek mal Bildirimi hangi hallerde verilir?
  2. Mal bildirimi yapmayan memura ne ceza verilir?
  3. Için mal bildirim formuna kredi kartı borcu yazılır mı?
  4. Memurların mal bildirimi ne zaman yapılır?
  5. Memur mal bildirimi ne zaman yapar?
  6. Mal beyanında kredi borcu yazılır mı?
  7. Mal bildirim formunu kimler doldurur?

Ek mal Bildirimi hangi hallerde verilir?

b-Ek bildirim: Kamu görevlileri; kendilerinin, eşlerinin ve velayetleri altındaki çocuklarının şahsi mal varlıklarında önemli bir değişiklik olduğunda, değişikliği izleyen bir ay içinde yeni edindikleri mallara ilişkin ek bildirim vermek zorundadırlar. Bildirimde diğer malların yeniden belirtilmesine gerek yoktur.

Mal bildirimi yapmayan memura ne ceza verilir?

Mal bildiriminde bulunmamanın cezası 657 sayılı Kanuna göre kademe ilerlemesinin durdurulması cezasıdır.

Için mal bildirim formuna kredi kartı borcu yazılır mı?

3-Yönetmeliğin yukarıda zikredilen 8 inci maddesinde Mal beyanının konusu ayrıntılı olarak sayıldığı, Mal ve Borçlarda bu kapsamda yer aldığı, 4- Bu çerçevede kredi kartı ile borç ile de alınmış olsa alınan malların miktarı beyan miktarını aşmış olması halinde hem mal hem de borç olarak beyan edilmesi gerekmektedir.

Memurların mal bildirimi ne zaman yapılır?

Bütün kamuda çalışan personeller her 5 yılın ardından mal bildirimi yapmakla sorumlu tutulur. 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında mal bildiriminde bulunacak olan memurların dikkat etmesi gereken birden çok husus vardır.

Memur mal bildirimi ne zaman yapar?

Memurlar ve kamu personeli göreve başlarken mal bildirim formu doldururlar. Eğer yukarıda bahsettiğimiz gibi kendilerine net ödenen paranın 5 katı tutarında bir değişiklik söz konusu olur ise 1 ay içerisinde memur ek bildirimi vermek zorundadır. Bir de her 5 yılda verilen genel mal bildirim beyanı bulunmaktadır.

Mal beyanında kredi borcu yazılır mı?

3628 sayılı Kanunun ilgili maddesi gereğince, alınan net ücretin, beş katı tutarındaki borçların (devlet ve özel fark etmez), mal bildirim beyannamesi ile beyan edilmesi gerekmektedir.

Mal bildirim formunu kimler doldurur?

Mal bildirimi formu doldurmakla yükümlü olan memur ve kamu görevlisi kendisine, eşine ve velayeti altında bulunan çocuklarına ait olan alacakları ile ilgili net aylık tutarının beş katından fazla değer ve tutarındaki alacakları konusunda bildirimde bulunmak zorundadır.