Kaktüs neden mantar yapar?

İçindekiler:

  1. Kaktüs neden mantar yapar?
  2. Kaktüse ne iyi gelir?
  3. Hangi kaktüsler yenir?
  4. Kaktüsler kac yilda çiçek acar?
  5. Kaktuslerde çiçek acar mi?

Kaktüs neden mantar yapar?

Kaktüs Fungal Lezyonlarının Nedenleri Sporlar rüzgârdan, topraktan üflenebilir veya su sıçramasından kaynaklanabilir. Sürekli ıslak pedleri veya sapları olan bitkiler, en kötü etkilenenlerdir. Yağmur veya yüksek nemin ılık sıcaklıklarla birleştiği koşullar mantar lezyonlarının oluşumunu teşvik eder.

Kaktüse ne iyi gelir?

Kaktüs için en iyi gübre, "çiçek coşturan" veya "çiçek açtıran vitamin" olarak adlandırılan suni gübrelerdir. Gübrenin, az azotlu, çok potasyumlu ve çok fosforlu olmasına özen gösterilmelidir. Gübreleme için en uygun zaman ilkbahar mevsimidir. Kış aylarında kaktüs dinlenme döneminde olduğu için gübreyi kullanamaz.

Hangi kaktüsler yenir?

Hint inciri (Opuntia ficus-indica), kaktüsgiller (Cactaceae) familyasında sınıflanan Opuntia cinsinin tipik türüdür. Türkçede bu kaktüs türü için frenk inciri, frenk yemişi, dikenli incir ya da halk ağzında kaynanadili adları da kullanılır.

Kaktüsler kac yilda çiçek acar?

Kaktüsler senede bir kez çiçek açar. Açan çiçeğin ömrü ise 3- 4 hafta arasında değişmektedir.

Kaktuslerde çiçek acar mi?

Sıcaklık -15 derecenin altına düşmemelidir ve çok nadir de olsa biraz su verilmesi gerekir. Kaktüsler, çiçek toprağı ve kalın kum karışımında yetiştirildiği zaman en çok verim alınır. Seçtiğiniz toprağın suyu geçirmesi ve kireçli olmaması önemlidir. Normal şartlarda kaktüsler yılda bir kez çiçek açarlar.