Ön ödeme usulü nedir?

İçindekiler:

  1. Ön ödeme usulü nedir?
  2. Ön ödeme koşulları nelerdir?
  3. Harcama yetkilisi mutemedi nedir?
  4. Hangi suçlar uzlaştırmaya tabi?
  5. Mutemet nedir ne demek?
  6. Uzlaştırma kapsamında yer almayan suçlar nelerdir?
  7. Hangi suçlar uzlaştırma kapsamında değildir?

Ön ödeme usulü nedir?

Ön ödeme, uzlaştırma kapsamındaki suçlar hariç olmak üzere, yalnızca adli para cezasını gerektiren veya üst sınırı 6 ayı aşmayan hapis cezası gerektiren suçlar bakımından faile belli bir miktar paranın ödettirilmesi sonucu ceza soruşturması ve kovuşturması yapılmasından vazgeçilmesini sağlayan bir alternatif çözüm ...

Ön ödeme koşulları nelerdir?

Kanundaki cezasının üst sınırı 6 ayı geçmeyen tüm suçlar önödemeye tabidir. Önödeme önerisi yapılan suç uzlaşma kapsamında olan suçlardan olmamalıdır. Suç, sadece adli para cezasını veya cezasının üst sınırı 6 ayı geçmeyen suçlardan olsa bile uzlaşmaya tabi ise faile önödeme önerisi yapılamaz.

Harcama yetkilisi mutemedi nedir?

Mutemet: Harcama yetkilisi tarafından yazılı olarak görevlendirilen ve kendisine verilen avans veya adına açılan kredilerle sınırlı olarak yapacağı harcamalar konusunda harcama yetkilisine karşı sorumlu, bunların mahsubuna ilişkin belgeleri muhasebe yetkilisine vermek ve artan tutarı iade etmekle yükümlü olan harcama ...

Hangi suçlar uzlaştırmaya tabi?

Uzlaşma / Uzlaştırma Kapsamına Giren Suçlar Nelerdir?
  • Basit kasten yaralama (m.86/1-2).
  • Kasten yaralama suçunun ihmali davranışla işlenmesi (m.88).
  • Taksirle adam yaralama suçu (m.89). ...
  • Tehdit suçu (m.106/1).
  • Konut dokunulmazlığını ihlal Suçu (m. 116).
Daha fazla öğe...

Mutemet nedir ne demek?

Mutemet, çalıştığı kurumda para akışından ve para dağıtımından sorumlu kişiler adına çalışan kişilere denir. Devlet daireleri, bankalar, hastaneler vb. gibi kurumlar, bu mesleğin icra edildiği yerlerdir. Arapçadan dilimize geçmiş bir kelimedir ve güven ehli adam anlamına gelmektedir.

Uzlaştırma kapsamında yer almayan suçlar nelerdir?

Soruşturulması ve kovuşturulması şikâyete bağlı olsa bile, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlarda (cinsel taciz suçu, cinsel saldırı suçu vs.) uzlaştırma yoluna gidilemez.

Hangi suçlar uzlaştırma kapsamında değildir?

Hangi suçlar uzlaştırmaya tabidir Devlet ve kamu kurum ve kuruluşlarına karşı işlenen suçlar uzlaşma kapsamına dahil değildir. Ayrıca, ön ödemeye tabi suçlar, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile etkin pişmanlık hükümlerine yer veren suçlar uzlaşma kapsamı dışında tutulmuştur.