IPS panel ne demek?

İçindekiler:

  1. IPS panel ne demek?
  2. Ekran Panel Tipi IPS nedir?
  3. IPS ekran gerekli mi?
  4. IPS monitör ne demek?

IPS panel ne demek?

Kısaca ilk tanım: IPS (In-Plane Switching) panel, 1996 yılında TN (Twisted Nematic) panelin berbat olması gerekçesiyle geliştirildi. IPS paneller geniş görüş açısı ve renk kalitesi ile gerçeğe en yakın görüntü sunan panellerden birisidir. ... IPS panel tıpkı TN, VA ve PLS gibi TFT-LCD panel çeşididir.

Ekran Panel Tipi IPS nedir?

IPS Ekran; ekran panelidir. Bu panel sayesinde her açıdan ekranınıza bakıp, renk kaybı yaşamadan izleme deneyimine sahip olabilirsiniz. IPS Ekran'lar diğer ekranlarda olan; "Tam karşıdan bakma gereği, yansıma kayıpları, açıya göre renk değişimi" kayıplarını sıfıra indirir.

IPS ekran gerekli mi?

Kısacası; IPS Ekran diğer monitörde olan tüm görüntü bozukluklarını gidererek bize net bir görüntü deneyimi sunar. Ayrıca ekranımıza göre oturmayı ya da oturduğumuz yöne doğru ekran çevirme derdine son vererek ekranı gördüğümüz her yerden ve açıdan aynı canlılıkta, renk kaybı olmadan izleyebilmemizi sağlamaktadır.

IPS monitör ne demek?

IPS, “Düzlem İçi Anahtarlama”nın (“In-Plane Switching”) kısaltmasıdır. IPS, izleyiciye geniş görüş alanı sağlayan bir panel teknolojisidir. Sıvı kristal polimerin yatay yönde akması prensibine dayanan IPS geniş görüş açıları sunar ve tepki hızı yüksektir.