Icra hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?

İçindekiler:

  1. Icra hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?
  2. 1 icra hukuk mahkemesi nedir?
  3. Icra hukuk mahkemelerinde istinaf süresi ne zaman başlar?
  4. Icra hukuk mahkemesi kaç hakimli?
  5. Icra ceza mahkemesinde hangi davalar görülür?
  6. Icra mahkemesi hangi durumlarda istinaf talebini reddeder?
  7. Istinafa cevap süresi ne zaman başlar?
  8. Icra iflas kanununa muhalefet suçu nedir?
  9. 1 icra ceza mahkemesi nedir?
  10. Kesin süre adli tatilde işler mi?
  11. Icra hukuk kararları kesin mi?
  12. Istinafa cevap süresi kaç gün?

Icra hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?

İcra mahkemeleri çerçevesinde; istihkak davaları, haciz ihbarnamelerine ve istihkak davasına karşı tasarruf iptal davalarına bakılmaktadır. Sayılmış olan davalar dışında kalanlara şikayet adı verilmektedir. Ayrıca, icra mahkemelerinde yargı faaliyetleri içerisinde icra ve iflas suçları da incelenmektedir.

1 icra hukuk mahkemesi nedir?

İcra Mahkemesi. İcra mahkemesi, temelde 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu düzenlemelerinde yer alan ve icra hukukuna ilişkin meselelerin yargılamaya konu olduğu makamdır. İcra mahkemesinin görevleri, her ne kadar hukuk yargısına tabi olsa da niteliği gereği apayrı bir hukuk alanıdır denilebilir.

Icra hukuk mahkemelerinde istinaf süresi ne zaman başlar?

Halen yürürlükte olan 2004 sayılı İcra İflas Kanunu m. 363/son cümle “İstinaf yoluna başvuru süresi tefhim veya tebliğ tarihinden itibaren on gündür.” İcra mahkemelerince verilen nihaî kararlara karşı kanun yoluna başvurma süresi, karar yüze karşı verilmişse nihaî kararın taraflara tefhimi, yokluklarında verilmiş ise ...

Icra hukuk mahkemesi kaç hakimli?

İcra Mahkemeleri, asliye hukuk mahkemesi yargı çevresinde kurulan tek hakimli özel mahkemelerdir ve ayrı bir icra mahkemesinin olmadığı yerlerde Asliye Hukuk Mahkemeleri, İcra Mahkemesi olarak görev yapmaktadır.

Icra ceza mahkemesinde hangi davalar görülür?

İhalelere fesih karışması, iflas ya da icraya yönelik suçlar gibi konularda icra ceza mahkemesi görevlidir. Bunlarından dışında hacizler, iflas, konkordato başvurularının incelenmesi ve taşınmazlar için teslim işlemleri gibi konularda da icra ceza mahkemeleri görevlidir.

Icra mahkemesi hangi durumlarda istinaf talebini reddeder?

İcra ve İflas Kanunu'nun 365 inci maddesinin birinci fıkrasına göre istinaf yoluna başvurma, yasal süre geçtikten sonra yapılır veya istinaf yoluna başvurulmasına olanak bulunmayan bir karara veya vazgeçme nedeniyle itiraz veya şikâyetin reddine yahut süresi geçmiş bir şikâyete ilişkin olursa, Hukuk Usulü Muhakemeleri ...

Istinafa cevap süresi ne zaman başlar?

(1) İstinaf dilekçesi, kararı veren mahkemece karşı tarafa tebliğ olunur. (2) Karşı taraf, tebliğden itibaren iki hafta içinde cevap dilekçesini kararı veren mahkemeye veya bu mahkemeye gönderilmek üzere başka bir yer mahkemesine verebilir.

Icra iflas kanununa muhalefet suçu nedir?

İcra iflas kanununa göre istenen beyanı, hakikate aykırı surette yapan kimse, alacaklının şikâyeti üzerine, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. ... Kişi, icra takibine konu olan borcu tamamen ödediği takdirde, bu ceza düşer.

1 icra ceza mahkemesi nedir?

İcra ceza mahkemesi, 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu 3. maddeleri arasında tanımlanan ve icra hukuku ile bağlantılı suçlara dair yargılama yapmakla görevli özel bir mahkemedir. ... Bu mahkemeler dışındaki mahkemeler, özel kanunlarda düzenlenen bazı suçlara bakmakla görevlidir.

Kesin süre adli tatilde işler mi?

(4) Adli tatile rastlayan süreler işlemez. Bu süreler tatilin bittiği günden itibaren üç gün uzatılmış sayılır. Madde 8 - 3. Bu Kanunda yazılı sürelerin bitmesi çalışmaya ara verme zamanına rastlarsa bu süreler, ara vermenin sona erdiği günü izleyen tarihten itibaren yedi gün uzamış sayılır.

Icra hukuk kararları kesin mi?

Mahkemelerin bu sınırlandırılmış yetkisinden ötürü icra mahkemesi kararları kural olarak maddi anlamda kesin hüküm teşkil etmez. Mahkemenin takip hukukuna ilişkin kararları sadece yürütülen takip konusu bakımından tarafları bağlar ve sadece takip hukuku anlamında kesin hüküm teşkil eder.

Istinafa cevap süresi kaç gün?

(1) İstinaf dilekçesi, kararı veren mahkemece karşı tarafa tebliğ olunur. (2) Karşı taraf, tebliğden itibaren iki hafta içinde cevap dilekçesini kararı veren mahkemeye veya bu mahkemeye gönderilmek üzere başka bir yer mahkemesine verebilir.