Idari mahkemeye nasıl dilekçe yazılır?

İçindekiler:

  1. Idari mahkemeye nasıl dilekçe yazılır?
  2. Dava dosyası örneği nasıl alınır?
  3. Idari dava dilekçesi nereye verilir?
  4. Asliye hukuk Mahkemesinde dava nasıl açılır?
  5. Adli dilekçe nedir?
  6. Idari yargılama usulü kanununa göre dava dilekçesi kime verilir?

Idari mahkemeye nasıl dilekçe yazılır?

İdari dava dilekçesinde bulunması gerekenler nelerdir?
  1. Tarafların ve varsa vekilleri ya da temsilcilerinin adı soyadı veya unvan ve adresleri ile gerçek kişilere ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası,
  2. Davanın konusu ve sebepleri ile dayandığı deliller,
  3. Davaya konu idari işlemin yazılı bildirim tarihi,
Daha fazla öğe...•BE

Dava dosyası örneği nasıl alınır?

Kişi, taraf olduğu dosyanın bulunduğu savcılık bürosundan ya da mahkeme kaleminden dosya örneğini, fotokopisini istediğine dair bir dilekçe sunarak dosya örneğini talebinde bulunabilir. Dilekçenin sunulması halinde dosyaya dair örnek alabilecektir.

Idari dava dilekçesi nereye verilir?

Dava konusu olan idari işlemin yapıldığı yerdeki mahkemede açılır (Özel kanunlarla yetki verilen durumlarda farklılıklar olabilir). Dava Dilekçeleri Nereye Verilir? Bulunduğunuz yerde idare ve vergi mahkemesi varsa doğrudan mahkemeye giderek elden teslim etmelisiniz.

Asliye hukuk Mahkemesinde dava nasıl açılır?

Dava yetkili ve görevli mahkemeye verilecek dilekçe ile açılması sağlanır. Mahkemenin yargılamayı yapabilmesi için gerekli harç ve gider avansının peşin olarak mahkeme veznesine ödenmesi gereklidir. Bu işlemler yapıldıktan sonra dilekçeniz mahkeme tarafından kaydedilecek ve dava açılmış olacaktır.

Adli dilekçe nedir?

ADLİ DİLEKÇELER. Adli dilekçeden kasıt, adli makamlara verilen ve çoğunlukla içerikleri yasalar tarafından belirlenmiş bulunan dilekçelerdir. Bunlar dava dilekçeleri, şikayet/itiraz dilekçeleri, davaya cevap dilekçeleri, ihtiyati tedbir dilekçeleri, duruşmadan vareste tutulma dilekçesi gibi dilekçelerdir.

Idari yargılama usulü kanununa göre dava dilekçesi kime verilir?

İdarî Yargılama Usulü Kanunu'nun 4. maddesi uyarınca “Dilekçe- ler ve savunmalar ile davalara ilişkin her türlü evrak, Danıştay veya ait oldu- ğu mahkeme başkanlıklarına veya bunlara gönderilmek üzere idare veya vergi mahkemesi başkanlıklarına idare veya vergi mahkemesi bulunmayan yerlerde asliye hukuk hakimliklerine ...