Power bi ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Power bi ne işe yarar?
  2. Power BI ile neler yapılabilir?
  3. Power bi ücretli mi?
  4. Power BI ne kadar?
  5. Power bi desktop ne işe yarar?
  6. Power BI eğitimi nedir?
  7. Excel Power Pivot nedir?
  8. Power bi desktop nedir?
  9. Power bi desktop nasıl kullanılır?
  10. Power BI nasıl kurulur?
  11. MDX ve DAX nedir?
  12. DAX service ne demek?
  13. Excel Pivot nedir nasıl kullanılır?
  14. Power Pivot nasıl eklenir?
  15. Power BI nasıl yüklenir?
  16. Excel Power Query nedir?
  17. Microsoft Dax nedir?

Power bi ne işe yarar?

Power BI, birbirinden bağımsız veri kaynaklarınızı tutarlı, görsel olarak sürükleyici ve etkileşimli öngörülere dönüştürmenizi sağlamak için birlikte çalışan yazılım hizmetlerinden, uygulamalardan ve bağlayıcılardan oluşan bir koleksiyondur.

Power BI ile neler yapılabilir?

Power BI ile Neler Yapabiliriz?
  • Birden çok veri kaynağı da dahil olmak üzere verilere bağlanma.
  • Sorgularla verileri şekillendirme.
  • Görselleştirmeleri ve raporları oluşturmak için veri modellerini kullanma.
  • Başkalarının yararlanması, temel alması ve paylaşması için raporları paylaşma.

Power bi ücretli mi?

Dilerseniz Türkçe veya İngilizce olarak kurabilirsiniz. 64 bit versiyonunu kurmanız önerilir. Power BI Desktop ücretsizdir. Bulut servisinde mevcut durumda 3 farklı lisans tipi var: Free, Pro ve Premium.

Power BI ne kadar?

Kullanıcı başına aylık 10 ABD doları olan eklenti, Power BI Premium'a geçmek için Power BI Pro ve Microsoft 365 E5 lisanslarına sahip olan kullanıcılar tarafından kullanılabilir. Kullanıcı başına Power BI Premium'u satın alma hakkında Daha fazla bilgi edinin.

Power bi desktop ne işe yarar?

Power BI Desktop, yerel bilgisayarınıza yükleyebileceğiniz ücretsiz bir uygulamadır ve verilerinize bağlanmayı, verileri dönüştürmeyi ve verilerinizi görselleştirmeyi sağlar.

Power BI eğitimi nedir?

Bu eğitimin amacı, Microsoft uygulamalarından Power BI Desktop'un tanıtılması, iş yaşamında raporlama ve veri analizi konularında son kullanıcıyı geliştirmek. Power BI Desktop'ın genel olarak tanıtılmasını, sahip olduğu özellikleri ve yetkinliklerini öğrenip basit bir raporu oluşturmayı görebileceksiniz.

Excel Power Pivot nedir?

Power Pivot, Excel'de veri sınırlamasını ortadan kaldıran (1.048.576 satır), büyük verilerle çalışma imkânı sağlayan (milyonlarca satır), karmaşık ve anlamsız verilerin birbirleri ile ilişkilendirilerek anlamlı hale getirilmesini ve bu verileri analizler edip, raporlar oluşturulmasını sağlayan BI (Business Intelligence ...

Power bi desktop nedir?

Power BI Desktop, yerel bilgisayarınıza yükleyebileceğiniz ücretsiz bir uygulamadır ve verilerinize bağlanmayı, verileri dönüştürmeyi ve verilerinizi görselleştirmeyi sağlar. ... Verilere bağlanma. Bir veri modeli oluşturmak için bu verileri dönüştürme ve temizleme.

Power bi desktop nasıl kullanılır?

Üst menü çubuğunda İndir simgesini seçin ve ardından Power BI Desktop'ı seçin. Microsoft Store sayfasında Al'ı seçin ve yönergeleri izleyerek bilgisayarınıza Power BI Desktop'ı yükleyin. Windows Başlat menüsünden veya Windows görev çubuğundaki simgeden Power BI Desktop'ı başlatın.

Power BI nasıl kurulur?

Rapor sunucunuzu yükleme
  1. PowerBIReportServer.exe dosyasını bulun ve yükleyiciyi başlatın.
  2. Power BI Rapor Sunucusu'nu yükle'yi seçin.
  3. Yüklenecek sürümü belirleyip İleri'yi seçin. ...
  4. Lisans hüküm ve koşullarını okuyup kabul ettikten sonra İleri'yi seçin.
Daha fazla öğe...

MDX ve DAX nedir?

DAX: Analysis Services'ın Tabular Mod, Power BI Desktop ve Excel Power Pivot'un analiz dilidir. MDX: Analysis Services'ın Multidimensional modunun dilidir. M: Power Query'nin F#'a benzeyen fonksiyonel dilidir.

DAX service ne demek?

Veri Çözümleme İfadeleri (DAX); Analysis Services, Power BI ve Excel'de PowerPivot içinde kullanılan bir formül ifade dilidir. ... Bu makalede yalnızca en önemli DAX kavramlarına temel bir giriş yapılmaktadır.

Excel Pivot nedir nasıl kullanılır?

Pivot Table (Özet Tablosu), bir veri listesinde yer alan kayıtlarımızı çözümlemek, özetlemek ve raporlamak için oldukça pratik bir araçtır. Pivot işleminde araç (operatör) bir veri tablosu girdi olarak alır, işler ve bu değerlerle yeni bir tablo değeri oluşturur.

Power Pivot nasıl eklenir?

Power Pivot eklentiyi yeni Excel
  1. Dosya > Seçenekler > Eklentiler'e gidin.
  2. Yönet kutusunda COM Eklentileri > Git'i tıklatın.
  3. Onay kutusunu Microsoft Office Power Pivot ve Tamam'a tıklayın. Yüklü olan diğer Power Pivot varsa, bu sürümler COM Eklentileri listesinde de listelenir.

Power BI nasıl yüklenir?

Power BI Desktop'ı yükleme ve çalıştırma Power BI Desktop uygulamasını Power BI hizmetinden de indirebilirsiniz. Üst menü çubuğunda İndir simgesini seçin ve ardından Power BI Desktop'ı seçin. Microsoft Store sayfasında Al'ı seçin ve yönergeleri izleyerek bilgisayarınıza Power BI Desktop'ı yükleyin.

Excel Power Query nedir?

Power Query, veri dönüştürme ve veri hazırlama altyapısıdır. Power Query, kaynaklardan veri almak için bir grafik arabirimi ve dönüştürmeleri uygulamak için bir Power Query Düzenleyicisi ile birlikte gelir. ... Power Query kullanarak verileri ayıklama, dönüştürme ve yükleme (ETL) işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Microsoft Dax nedir?

Veri Çözümleme İfadeleri (DAX); Analysis Services, Power BI ve Excel'de PowerPivot içinde kullanılan bir formül ifade dilidir.