Ozonlu PRP tedavisi nedir?

İçindekiler:

  1. Ozonlu PRP tedavisi nedir?
  2. PRP ile Ozon tedavisi aynı mıdır?
  3. PRP diz tedavisi kaç seans?
  4. Ozonlu PRP nasıl yapılır?
  5. Ozon tedavisi kireçlenmeye iyi gelir mi?
  6. Diz için PRP yapıldıktan sonra nelere dikkat etmeliyiz?
  7. PRP tek seans yeterli mi?

Ozonlu PRP tedavisi nedir?

PRP, kendi kanımızın özel işlemlerden geçirildikten sonra kandaki trombosit hücrelerin ayrıştırılması ve bunun da trombositten zengin kısmının alınıp ozonla aktive edilerek deri ve kas içine enjekte edilmesidir.

PRP ile Ozon tedavisi aynı mıdır?

Ozonlu PRP'nin Farkı Nedir? Trombositler tek başlarına dokuya verildiklerinde içeriğinde bulunan büyüme faktörlerini ortama bırakmazlar. Bunun için aktive edilmeleri, uyarılmaları gerekir. Ozon gazının da trombositleri çok iyi uyardığı, ozonla yapılan PRP uygulamalarının sonuçlarının daha iyi olduğu gösterilmiştir.

PRP diz tedavisi kaç seans?

Prp ile diz tedavisi ilk uygulandığında 3 seans yapılması önerilir.

Ozonlu PRP nasıl yapılır?

Ozonlu PRP tedavisi uygulama şekli ve etkileşim Ozonlu PRP uygulaması için yaklaşık olarak hastadan 10 cclik kan alınır ve alınan bu kan santrifüj cihazına aktarılarak yararlı olan plateletleri ayrıştırılır. Filtrelerden süzülerek yoğun şekilde biriken PRP sıvısı artık kullanılacak haldedir.

Ozon tedavisi kireçlenmeye iyi gelir mi?

Ozonla yapılan kireçlenme tedavisi oldukça fayda sağlar. Eklem içerisine yapılan ozon enjeksiyonları sayesinde eklemdeki şişlik ve ağrı azalır. Hareket kabiliyeti yeniden kazanılır. 4-8 seans uygulanabilir.

Diz için PRP yapıldıktan sonra nelere dikkat etmeliyiz?

PRP uygulaması sonrası uygulama yerinde 2- 7 gün sürebilen ağrı ve rahatsızlık hissi olabilmektedir. Ağrı oluştuğu zaman soğuk, elevasyon (iğne yapılan yerin yüksekte tutulması), istirahat, parasetamol kullanımı önerilmektedir. Ayrıca steriliteye dikkat edilmezse enfeksiyon riski mevcuttur.

PRP tek seans yeterli mi?

PRP ve Topuk Dikeni Tedavisi Birçok tedavi yönteminden sonuç alınamayan topuk dikeni hastalığında PRP uygulaması ile oldukça yüz güldürücü sonuçlar alınabiliyor. Yine biraz zaman gerektiren PRP'yi bazen tek seansla bazen de 1 ay arayla yaptığımız 2 seansla uyguluyoruz.