Psikiyatrik ilaç kullananlar memur olabilir mi?

İçindekiler:

  1. Psikiyatrik ilaç kullananlar memur olabilir mi?
  2. Antidepresan kullananlar ehliyet alabilir mi?
  3. Psikiyatrik tanıyı kim koyar?
  4. Psikolog tanı koyar mi?
  5. Komando olamaz raporu neye göre verilir?

Psikiyatrik ilaç kullananlar memur olabilir mi?

657 sayılı Kanunun 48. maddesine göre akıl hastalığı olarak ifade edilen psikolojik rahatsızlıklar engelli statüsünde personel alımlarında bir sorun oluşturmamaktadır.

Antidepresan kullananlar ehliyet alabilir mi?

İkiuçlu mani, ikiuçlu depresyon, major depresyon durumlarında da hastanın durumuna göre akut dönemlerde sürücü belgesi alınır. Subakut ve remisyon durumlarında sürücü belgesi kontrol muayeneleri koşuluyla geri verilir.

Psikiyatrik tanıyı kim koyar?

Tıbbi süreçleri değerlendirerek psikiyatrik tablolara ilişkin ayırıcı tanı yapmak, tanı koymak, tedaviyi planlamak, ilaç ve diğer tedavi yöntemlerinin yanı sıra, uygun görülen psikoterapiyi uygulamak ve/veya yönlendirmek psikiyatri uzmanlarının sorumluluğu ve yetkisi içindedir.

Psikolog tanı koyar mi?

Psikologların tek başlarına tanı koyma ve tedavi etme yetkisi bulunmuyor. Ancak klinik psikologlar, özel eğitimlerden geçerek belirli terapi yöntemleri konusunda yetkinlik kazandıklarında, psikiyatri hekimi sorumluluğunda, onun önerisi ve yönlendirmesiyle psikoterapi yapabiliyor.

Komando olamaz raporu neye göre verilir?

Görevde bulunan uzman erbaşların komando olur raporu alabilmeleri için Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nin 24. Maddesine göre tam sağlam olmalı veya hastalıkları Yönetmelik'te yer alan Hastalıklar Listesinin (A) diliminde bulunmalıdır. ... İstisna olarak sayılan bu hastalıklara komando olamaz raporu verilmektedir.