Kuzey Kore bayrağı nasıl?

İçindekiler:

  1. Kuzey Kore bayrağı nasıl?
  2. Çin bayrağı anlamı nedir?
  3. Güney Kore'nin bayrağı nasıl?
  4. Çin ülkesinin para birimi nedir?

Kuzey Kore bayrağı nasıl?

Beyaz çember içindeki kırmızı yıldız komünizmin sembolüdür. Bayrağın zeminindeki kırmızı renk devrimci vatanseverliği, mavi renkli şeritler bağımsızlık,barış ve kardeşlik idealleri için mücadele eden dünya halklarını, beyaz şeritler ise Kore ulusunun uzun tarihe yayılan kültürel bütünlüğünü simgeler.

Çin bayrağı anlamı nedir?

Çin bayrağının kırmızı kızıl rengi, yapılan devrim anlamına gelir. Soldaki büyük yıldız Çin Komünist Partisi, küçük yıldızlar ise Çin'in kendi halkını temsil eder. Çin Nerededir? Asya Kıtasında bulunan Çin Halk Cumhuriyeti, doğu bölümünde yer alır.

Güney Kore'nin bayrağı nasıl?

Bayrağın dört köşesindeki üçlü çizgiler karşıtlık ve uyumu anlatır. Sol üst köşedeki üç kesiksiz çizgi cennet ve gökyüzünü, sağ üst köşedeki iki kesikli çizgi arasındaki kesiksiz çizgi suyu, sol alt köşedeki iki kesiksiz çizgi arasındaki kesikli çizgi ateşi, sağ alt köşedeki kesikli çizgiler ise yeryüzünü temsil eder.

Çin ülkesinin para birimi nedir?

Çin Yuanı Çin/Para birimleri RMB (Renminbi), Çin'nin resmi para birimi olan Çin Yuanı'nın kısa adıdır ve döviz kodu CNY'dir. Dünyadaki 6. uluslararası ödeme para birimi olan RMB, aynı zamanda Ekim 2016'dan bu yana resmi olarak beş SDR para biriminden de biridir.