Muhabbet kuşlarının hastalık belirtileri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Muhabbet kuşlarının hastalık belirtileri nelerdir?
  2. Muhabbet kuşlarında Triflucan nasıl kullanılır?
  3. TRIFLUCAN neye iyi gelir?
  4. Muhabbet kuşu insana zarar verir mi?
  5. Kuştan insana hastalık bulaşır mı?

Muhabbet kuşlarının hastalık belirtileri nelerdir?

Muhabbet kuşu da zaman zaman çeşitli hastalıklara yakalanabilir. Kuşun uyku , halsizlik , iştahsızlık , tüy dökülmesi gibi fiziki ve davranışsal durumlarına bakarak hasta olup olmadığını anlayabiliriz. Eğer muhabbet kuşunuzda hastalık olduğundan şüpheleniyorsanız bu durumları analiz etmek gerekir.

Muhabbet kuşlarında Triflucan nasıl kullanılır?

Ağızdan şurup formu ise Triflucan şurup adıyla satılmaktadır. Bununda kullanımı, günde 1 kez 3 damla kuşun ağzına damlatılır, ve yutma manevrası uygulanır. Tedavi süresi hasta kuşlarda minimum 30 gündür.

TRIFLUCAN neye iyi gelir?

Etkin madde flukonazoldür. TRIFLUCAN, mayalar dahil mantarlardan kaynaklanan enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılır. Ayrıca, mantar enfeksiyonu kapmanızı önlemek için de kullanılabilir. Mantar enfeksiyonlarının en yaygın nedeni Candida adı verilen bir mayadır.

Muhabbet kuşu insana zarar verir mi?

Sanılanın aksine evde kuş beslemenin pek bir zararı yok. Zira kuşların yaydıkları tüyler ve partiküller kedi ya da köpeğinki kadar geniş değil. Bir muhabbet kuşu evinizde serbest dolaşsa ve sürekli olarak omzunuzda gezse bile herhangi bir kedi ya da köpeğin yaydığı tüy kadar yayım gerçekleştiremez.

Kuştan insana hastalık bulaşır mı?

Kuş gribi, hasta ve hastalıktan ölmüş hayvanlarla yakın temas halindeki insanlara bulaşabilir. Bu hayvanların gözyaşı, burun akıntısı, boğaz akıntısı veya dışkısıyla temas edenler de hastalığa yakalanabilir.