Çilek fidanı ne zaman dikilir?

İçindekiler:

  1. Çilek fidanı ne zaman dikilir?
  2. Çilek tek yıllık mı?
  3. Bir dönümden kaç ton çilek çıkar?
  4. 1 dönüm yerden kaç ton çilek alınır?

Çilek fidanı ne zaman dikilir?

Çilek yetiştirmek istiyorsak dikim için en uygun aylar Temmuz – Ağustos olarak bilinir. Eğer kış aylarının ılık geçtiği bölgelerden birinde yaşıyorsak Ekim – Kasım aylarında da ekim yapılabilir. Soğuk bir bölgede yaşıyorsak Nisan ekim için en uygun zamandır. Hangi Bölgede Çilek Ne Zaman Ekilir?

Çilek tek yıllık mı?

Çilek çok yıllık bitki olmasına karşılık ekonomik ömrü ortalama 3 yıldır. Ancak ülkemizde bu süre aşılmaktadır. Aynı çilek bitkisinden 6-7 yıl ürün alınmaktadır. Bu durum verimliliği düşürmekte ve hastalık-zararlı etmenlerin çoğalmasına ve toprak yorgunluğuna neden olmaktadır.

Bir dönümden kaç ton çilek çıkar?

Güleken 2019 yılında başladıklarını ve halen devam ettiklerini belirterek, “Yıllık olarak dönüm başına 12-15 ton arasında çilek alıyoruz.

1 dönüm yerden kaç ton çilek alınır?

Çiftçilerin de topraksız üretimi benimsediğini ifade eden Yaltır, şöyle konuştu: "2009 yılında deneme amaçlı 1 dönümde uygulanan topraksız çilek, bugün 500 dönüme ulaştı. Açık alana ekilmiş çilekte 1 dönümden 4-5 ton civarında ürün alınırken, bu sistemle 1 dönümden 10-15 ton civarında ürün hasat edilebilir.