Şalgamın içinde neler vardır?

İçindekiler:

  1. Şalgamın içinde neler vardır?
  2. Doğanay şalgam faydalı mı?
  3. Şalgam suyu nereye ait?
  4. Şalgam ve pancar aynı mı?
  5. Günseven şalgam nerenin malı?

Şalgamın içinde neler vardır?

Bir çeşit pancar olarak da görülebilen şalgam bitkisinin su ile ve siyah havuç ile bir araya gelmesi sonucunda birçok kişinin vazgeçilmezi olan şalgam suyu meydana gelir.

Doğanay şalgam faydalı mı?

Doğanay Adana Şalgamı 1 lt Acılı aracılığıyla sofralarınıza gelen içecek, bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. İçerisinde bulunan C vitamini sayesinde soğuk algınlığı gibi hastalıklara iyi gelen ürün, dolaşım sistemini düzenler ve bağırsak hastalıklarına iyi gelir.

Şalgam suyu nereye ait?

Anavatanı Adana olarak bilinen şalgamin patenti Tarsus'tadır.Adana Ticaret Odası girişimiyle coğrafi işaret tescil belgesi alınmıştır. Adana, Mersin ve Osmaniye başta olmak üzere birçok güney ilinde yaygın olarak tüketilir. Kırmızı renkli, bulanık görünüşlü ve ekşimsidir.

Şalgam ve pancar aynı mı?

Şalgamın ana maddesini aynı isimli bitki oluşturur. Havuç da daha sonradan şalgam havucuna dönüşmek üzere kullanılır. Pancar da karışıma eklenen bir diğer unsurdur.

Günseven şalgam nerenin malı?

Şirket Ereğli'de bulunan fabrikasında yıllık 120.000.000 litre ürün üretimiyle sektörün öncülerindendir. Şalgam Suyu'nu kendi ürettiği siyah havuçlardan elde eden Günseven, tarladan sofraya mantığıyla ürünlerini el değmeden tüketicinin sofralarına getirmektedir.