İnşaat metrekaresi nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. İnşaat metrekaresi nasıl hesaplanır?
  2. İnşaat kat sayısı nasıl hesaplanır?
  3. Toplam inşaat alanı ne demektir?
  4. Emsal harici alan nedir?
  5. Kat sayısı nasıl hesaplanır?
  6. Bina kat sayısı neye göre belirlenir?

İnşaat metrekaresi nasıl hesaplanır?

  1. YTÜ İnşaat Fakültesi. Disiplinler Arası Çalışma Atölyesi. ...
  2. Arsa alanı: 2.000m² TAKS: 0.2. KAKS: 2. ...
  3. Binanın taban alanı: 2.000 x 0.m² Binanın toplam inşaat alanı: 2.000 x 2 = 4.000m² Kat sayısı: 4.0 = 10 kat. ...
  4. Binanın taban alanı: 2.000 x 0.m² Binanın toplam inşaat alanı: 2.000 x 2 = 4.000m²

İnşaat kat sayısı nasıl hesaplanır?

İnşa edilebilecek en fazla kat sayısı nasıl hesaplanır? Parseldeki azami yükseklik sınırını aşmaması ve üst katlarda çıkma yapılmaması şartıyla toplam inşaat alanının, yapının taban alanına bölünmesiyle hesaplanır.

Toplam inşaat alanı ne demektir?

Toplam inşaat alanı, bodrum ve çatı katları ile, iskanı mümkün olan bütün katların, ışıklar ve hava bacaları çıktıktan sonraki alanlarının toplamını ifade ediyor. ... "Işıklıklar hariç, bodrum katı, asma kat ve çatı katı arasında yer alan mekanlar ve ortak alanlar dahil yapının inşa edilen bütün katlarının alanı."

Emsal harici alan nedir?

Konut yapılarında bodrum katlarda ve diğer katlarda yapılması durumunda emsal hesabına dahildir. ... Konut dışı kullanımlarda bu kullanımların bodrum katlarda yapıldığı takdirde 100 m2 yi aşmayan kısımları %30 hesabına dahil edilmeksizin emsal harici, aşan kısımları ise %30 dahilinde emsal harici alandır.

Kat sayısı nasıl hesaplanır?

Kaks (kat alanı kat sayısı), bir arsanın üzerine yapılacak toplam inşaat alanı demektir. Örneğin: 1.000 m2 bir arsanın imar durum belgesinde kaks:1.25 gösteriliyorsa hesaplaması şöyle: 1000 m2 x 1. m2. Yani bu arsanın üzerine yapacağımız binanın toplam alanı 1.250 m2 olacak demektir.

Bina kat sayısı neye göre belirlenir?

Kat adetleri binanın kot aldığı noktaya göre hesaplanır. Ancak artan kat yüksekliğinden faydalanılmak suretiyle binanın hiç bir cephesinde bodrum katlar hariç kat sayısı artırılamaz.