Ihtisas mahkemesi ne demek?

İçindekiler:

  1. Ihtisas mahkemesi ne demek?
  2. Icra mahkemesi hangi davalara bakar?
  3. Kavga davalarına hangi mahkeme bakar?
  4. Idari yargı sistemi hangi ülkede örgütlenmiştir?

Ihtisas mahkemesi ne demek?

Belirli kişiler arasında çıkan uyuşmazlıklara veya belirli türdeki uyuşmazlıklara bakmak üzere kanunlarla kurulmuş mahkemelere özel görevli mahkemeler veya ihtisas mahkemeleri denmektedir. Özel görevli mahkemeler ilk derece mahkemesidir. ... Bu mahkemelerle genel görevli mahkemeler arasındaki ilişki görev ilişkisidir.

Icra mahkemesi hangi davalara bakar?

İhalelere fesih karışması, iflas ya da icraya yönelik suçlar gibi konularda icra ceza mahkemesi görevlidir. Bunlarından dışında hacizler, iflas, konkordato başvurularının incelenmesi ve taşınmazlar için teslim işlemleri gibi konularda da icra ceza mahkemeleri görevlidir.

Kavga davalarına hangi mahkeme bakar?

Kanunlar özellikle bir mahkemeyi yetkili ve görevli kılmışsa yargılamayı o mahkeme yapar. Sulh ceza hakimliği, ağır ceza mahkemeleri ve diğer özel mahkemelerin görevleri dışında kalan tüm dava ve işlere asliye ceza mahkemelerince bakılır.

Idari yargı sistemi hangi ülkede örgütlenmiştir?

[1] Anglo Sakson sisteminde adli yargının içerisinde örgütlenen idare mahkemeleri, Kara Avrupa'sı sisteminde ise ayrı bir yargı rejimi şeklinde örgütlenmektedir. Fransa'nın en iyi örneğini oluşturduğu idari rejimin Türk idari yargısının kuruluşunu ve gelişimini etki- lediği bilinmektedir.