Icra dosyası süreci nasıl işler?

İçindekiler:

  1. Icra dosyası süreci nasıl işler?
  2. Icra davası nasıl işler?
  3. Ilamsız icra davası ne kadar sürer?
  4. Icra dosyasi neden acilir?

Icra dosyası süreci nasıl işler?

Belgeler ile birlikte takip talebi ve ödeme emri de hazırlanır. ... Sonra İcra Müdürlüğü borçlu tarafa ödeme emrini iletir. Borçlu taraf, kendisine ulaşan ödeme emrine itiraz etmezse icra takibi kesinleşir. Belirlenen süre içerisinde borcunu ödememesi halinde de icra takibi kesinleşecektir.

Icra davası nasıl işler?

İlamlı icra takibinde mahkemeye başvurulmakta ve mahkeme kararına göre icra takip işlemi yapılabilmektedir. Tüm süreci mahkeme yürütmekte ve denetlemektedir. İlamsız icra takibinde ise senet ya da benzeri olan bir belgeye dayalı borçlar konu alınmaktadır.

Ilamsız icra davası ne kadar sürer?

İlamsız İcrada İcra Davası Kişi, doğru belge ve faturalarla başvuru yaparak direkt olarak ilamsız icra takibi başlatabilmektedir. Herhangi bir davanın açılmasına gerek olmaması nedeniyle, ilamsız icranın gerçekleşme hızı, diğer dava türlerinden daha kolaydır. İlamsız icranın kişiye ulaşması 1 hafta içinde gerçekleşir.

Icra dosyasi neden acilir?

Alacaklının, alacağını tahsil edememesi halinde icra müdürlüğü kanalıyla borçluya borcunu ödetmek için yasal işlemlerin başlatılmasıdır.