Italya yüksek lisans kaç yıl?

İçindekiler:

  1. Italya yüksek lisans kaç yıl?
  2. Italyada yüksek lisans ücretli mi?
  3. Italya'da Psikoloji kaç yıl?
  4. Italyada hukuk kaç yıl?
  5. Almanyada yüksek lisans yapmak için ne gerekli?

Italya yüksek lisans kaç yıl?

İtalya'da Yüksek Lisans Kaç Yıl? İtalya'da master eğitim ülkemizdeki gibi 2 yıldır ve tezlidir. Bunun yanında daha çok pratiğe dayalı programlar olan moda tasarım, güzel sanatlar gibi alanlarda 1 yıllık master veya daha kısa süreli sertifika programları da bulunmaktadır.

Italyada yüksek lisans ücretli mi?

İtalya'da bir devlet üniversitesi bünyesinde sunulan yüksek lisans eğitimi için ücret yıllık ortalama 12 € arasında değişmektedir.

Italya'da Psikoloji kaç yıl?

Neden İtalya'da Psikoloji Eğitimi İtalya'da psikoloji eğitimi 3 yıl sürmektedir. Devamında 2 sene yüksek lisans yaparak dilediğiniz bir alanda uzmanlaşabilirsiniz. İngilizce psikoloji eğitimi veren Padova Üniversitesi ve Cattolica Üniversitesi, QS Ranking sıralamasında 2'inci sıradadır.

Italyada hukuk kaç yıl?

İtalya'da hukuk okumak 3 yıl lisans ve 2 yıl master olmak üzere toplam 5 yıldır. Yani ciclo unico-bütünleşik program; 3(lisans)+2(master) birlikte yapılır- program türüne dahil bir bölüm olup genellikle eğitim dili İtalyancadır. Uluslararası Hukuk bölümünü İngilizce okumak mümkündür ve lisans eğitim süresi 3 yıldır.

Almanyada yüksek lisans yapmak için ne gerekli?

Almanya'da Master yapma koşulları:
  • Türkiye'de 4 yıllık bir lisans programından mezun (bitirmek üzere) olmak.
  • Almanca ve/veya İngilizce dil yeterliliğini belgeleyen sertifika; İngilizce için TOEFL veya IELTS; Almanca için DSH, TestDaf veya TELC. Bazı üniversiteler Goethe sertifikasını kabul edebilmektedir.