Şoklanmış lavanta nedir?

İçindekiler:

  1. Şoklanmış lavanta nedir?
  2. Lavanta fiyatı ne kadar?
  3. Şoklanmış çiçek nedir?
  4. Şoklanmış Gül ne demek?
  5. Lavanta dökülmeden nasıl kurutulur?

Şoklanmış lavanta nedir?

Piyasadaki kurutulmuş lavantalara göre dökülme yapmaz dense yeri vardır. Taşıma sırasında ve darbe alınca az miktarda dökülme yapabilir. Kendi halinde durduğu yerde dökülme yapmaz. Not: Ürünler Lavanta bahçelerinde el ile hasat yapılarak demetlenmiş sonrasında şoklama işlemi uygulanmıştır.

Lavanta fiyatı ne kadar?

Yaklaşık 3 bin dekar alanda üretilen lavantanın ise kuru olarak değerlendirildiğine işaret eden Öztürkl Sarıca, kilogram fiyatının 8- 10 TL arasında değiştiğini, yaklaşık 1,6 milyon TL gelir sağlandığını anlattı.

Şoklanmış çiçek nedir?

Şoklanmış bitkiler, tamamen doğal olan bitkilerin, özel bir kimyasal formülün bitkilerin iç yapılarına enjekte edilmesi sonucu elde edilen bir üründür. ... Bu doğal koruma tekniği sayesinde, korunmuş bitki, çiçek ve ağaçlar esnekliklerini ve doğal görünümlerini bakım gerektirmeden korurlar.

Şoklanmış Gül ne demek?

Solmayan gül özel bir işlemden geçirilerek ömrü 2 ila 4 yıla kadar uzatılan güllerdir. ... Güllere bir anlamda şoklama yöntemi uygulanıyor ve bu sayede hem formlarını hem de renklerini korumaları sağlanıyor. Söz konusu şoklama yöntemi güllerin fotosentez yapmasını engellemek amacıyla uygulanıyor.

Lavanta dökülmeden nasıl kurutulur?

Bir ataşın bir tarafını açıp bu tarafı bir lastiğe geçirirsen de lavantayı bu ataşı kullanarak bir ipe, zincire ya da kancaya asabilirsin. Lavantayı 2 ila 4 hafta kurut. Kuruyup kurumadığını arada sırada kontrol et. Kuruduğu zaman çiçeklere hafifçe dokunduğunda gövdeden ayrılıp kolayca düşmeliler.