SmartScreen ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. SmartScreen ne işe yarar?
  2. SmartScreen exe nedir?
  3. Windows kalem nasıl kapatılır?
  4. Sihost exe nedir?
  5. Windows 10 HDR nasıl kapatılır?
  6. Windows Ink çalışma alanı nasıl açılır?
  7. Dwm exe nedir ne işe yarar?
  8. CFT yükleyici nedir?
  9. Pc'de HDR nasıl açılır?
  10. Windows Ink çalışma alanı nasıl kapatılır?
  11. Windows 10 Dwm exe nedir?
  12. Masaüstü Pencere Yöneticisi kapatılır mı?

SmartScreen ne işe yarar?

SmartScreen ziyaret ettiğiniz siteleri rapor edilmiş kimlik avı siteleri ve kötü amaçlı yazılım sitelerini içeren dinamik bir listeyle karşılaştırır. Eşleşme bulduğunda, SmartScreen sitenin güvenliğiniz için engellendiğini bildiren bir uyarı gösterir.

SmartScreen exe nedir?

Windows 10, bilgisayarınızı indirilen kötü amaçlı yazılımlardan ve kötü amaçlı web sitelerinden korumaya yardımcı olan bir özellik olan SmartScreen'i içerir. Görev Yöneticisi'nde gördüğünüz "smartscreen.exe" dosya adıyla "SmartScreen" işlemi bu özellikten sorumludur.

Windows kalem nasıl kapatılır?

Sağ taraftaki Windows Ink Çalışma Alanına İzin Ver ayarını çift tıklatın. Etkin seçeneğini işaretleyin. Seçenekler altındaki açılır menüden Devre dışı seçeneğini belirleyin. Uygula'ya tıklayın.

Sihost exe nedir?

Shell Infrastructure Host dosyaları, örneğin: EXE dosya uzantısını kullanan sihost.exe. Bu dosyanın bir Win32 EXE (Yürütülebilir uygulama) dosyası olduğu ve ilk olarak Microsoft tarafından Microsoft® Windows® Operating System yazılım paketi için oluşturulduğu düşünülür.

Windows 10 HDR nasıl kapatılır?

  1. Başlangıç düğmesini ve ardından Ayarlar > Sistem > Ekran > Windows HD Color ayarları'nı seçin.
  2. Pil seçenekleri altından Pil gücünde HDR oyunları ve uygulamalara izin verme onay kutusunun seçimini kaldırın.

Windows Ink çalışma alanı nasıl açılır?

Görev çubuğundan Windows Ink çalışma alanı 'nı seçerek açın. Buradan beyaz tahta veya tam ekran alıntısıseçebilirsiniz. (Diğer bir deyişle, More kalem veya Access kalem ayarları hakkında daha fazla bilgi de seçebilirsiniz .)

Dwm exe nedir ne işe yarar?

Çünkü Masaüstü Pencere Yöneticisi (dwm.exe) tamamen yasal bir Windows işlemidir. dwm.exe, grafik kullanıcı arabiriminizi (GUI) oluşturmanıza yardımcı olur ve işletim sisteminin görsel efektleri kullanmasını sağlar.

CFT yükleyici nedir?

CTF Yükleyicisi, alternatif kullanıcı girişinin metin giriş işlemcisini ve ayrıca Microsoft Office dil çubuğunu etkinleştirmek için Microsoft Office'i yükleyen CTFmon.exe dosyası altında çalışır.

Pc'de HDR nasıl açılır?

  1. Başlangıç düğmesini ve ardından Ayarlar > Uygulamalar > Video kayıttan yürütme'yi seçin.
  2. HDR video akışı altında Windows HD Color ayarları'nı seçin.
  3. Ekran seçin menüsünün altında, değiştirmek istediğiniz ekranı seçin.
  4. Harici bir ekran ise HDR kullanma özelliğini açın.
  5. HDR video akışı'nı açın.

Windows Ink çalışma alanı nasıl kapatılır?

Sağ taraftaki Windows Ink Çalışma Alanına İzin Ver ayarını çift tıklatın. Etkin seçeneğini işaretleyin. Seçenekler altındaki açılır menüden Devre dışı seçeneğini belirleyin. Uygula'ya tıklayın.

Windows 10 Dwm exe nedir?

dwm.exe Masaüstü Pencere Yöneticisi, Windows'taki efektleri işleyen bir kompozit pencere yöneticisidir: canlı görev çubuğu küçük resimleri ve hatta Flip3D. Dwm.exe, Windows Vista'da ortaya çıkan yenilikçi bir süreçtir ve şimdi Windows 10, 7 işletim sisteminin aktif bir parçasıdır.

Masaüstü Pencere Yöneticisi kapatılır mı?

Bu sorunun yanıtı çok kısa, devre dışı bırakamazsınız. Windows'un eski sürümleri, görsel efektler konusunda bir endişeniz yoksa dwm'i kapatmaya izin verir. Ancak özellik artık işletim sisteminin ayrılmaz bir parçası ve Windows 10 ve Windows 8'de Masaüstü Pencere Yöneticisi kaldırılamaz.