Harcırah hesaplaması nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Harcırah hesaplaması nasıl yapılır?
  2. Harcırah miktarı nedir?
  3. Yurtdışı harcırah hesaplaması nasıl yapılır?
  4. Memur tayin yolluğu nasıl hesaplanır?
  5. Harcırah neye göre verilir?
  6. Hangi durumlarda yolluk verilmez?
  7. Yurt dışı görevlendirme nasıl yapılır?
  8. Çalışan eş için yolluk alınır mı?

Harcırah hesaplaması nasıl yapılır?

Yurtiçinde yer değiştirme masrafı memur veya hizmetlinin kendisi için yurtiçi gündeliğinin yirmi katı, harcıraha müstehak aile fertlerinin her biri için yurtiçi gündeliğinin on katı (Bu miktar yurtiçi gündeliğinin kırk katını aşamaz), her kilometre veya deniz mili başına, yalnız kendisi için yurtiçi gündeliğinin yüzde ...

Harcırah miktarı nedir?

hizmetlilere görevlendirildikleri yerlerde veya yeni görev yerlerine taşınmalarından dolayı yapacakları ek masraflara karşılık olarak yapılan ödemelerdir.

Yurtdışı harcırah hesaplaması nasıl yapılır?

Ödenecek harcırah toplam tutarı günlük harcırah tutarı ile seyahatte geçen gün sayısının çarpılması yoluyla bulunur. Harcırahlar, her 24 saat için hesaplanır. Bu süreden az devam eden seyahatler de bir gün sayılır. Seyahat süresinin her 24 saati aşan kesri tam gün sayılır.

Memur tayin yolluğu nasıl hesaplanır?

  1. Yevmiye= 37,25-TL. Memur için aylık aldığı kadroya ödenen gündelik tutarında ödeme yapılır.
  2. Yol Masrafı= 35-TL. Memur ve Hizmetli için mutat taşıt masrafı ödenir. İki şehir arası bilet ücretini memura yol masrafı olarak ödüyoruz.
  3. Aile Masrafı: Eşi=72,25 (37,25+35) (Yevmiye+Yol Masrafı) ...
  4. Yerdeğiştirme Masrafı

Harcırah neye göre verilir?

Harcırah, gündelik aile masraflarını karşılamak için de ödenir. Anayasada yer alan 6245 sayılı kanunun 2. ve 3. maddesinde aile masrafları da belirtilmiştir. Üçüncü ve son unsur ise yer değiştirme masrafıdır. Personelin iş gezisi boyunca gitmesi gereken yerler baz alınarak harcırah ödenir.

Hangi durumlarda yolluk verilmez?

01 tarihli ve 24618 sayılı Mükerrer Resmî Gazete'de yayımlanan 2002 Mali Yılı Bütçe Kanunu'nun 6'ncı maddesinin (g) fıkrasında ?... İlk defa veya yeniden göreve alınanlar ile bunların aile fertlerine bu nedenlerle harcırah ödenmez, bu amaçla başka bir adla dahi olsa herhangi bir Ödeme yapılamaz.

Yurt dışı görevlendirme nasıl yapılır?

Görev almak isteyen personel, https://yurtdisitalep.saglik.gov.tr/ 'de yer alan “Yurtdışı Sağlık Tesislerinde Görev Talep Formu 'nu, görev yaptığı kurumun en üst amirine onaylatır. Onaylatılan evrak elektronik ortama “pdf” formatında aktarılarak başvuru yapılan sayfaya yüklenmesiyle başvuru kesinleştirilir.

Çalışan eş için yolluk alınır mı?

Eşi özel sektörde çalışan kişiler durumundan tayin olduğunda harcırahı yarım hesaplanmaz, Harcırahı yanlış hesaplananlar kurumlarına dilekçe vererek eksik hesaplanan kısmın taraflarına iadesini isteyebilirler.