ASIN nedir Amazon?

İçindekiler:

  1. ASIN nedir Amazon?
  2. Amazon Gtın nedir?
  3. GTIN numarası nasıl alınır?
  4. GTIN numarası ne işe yarar?
  5. UPC kodu kaç haneli?
  6. Yeni bir ürüne barkod nasıl alınır?

ASIN nedir Amazon?

ASIN, harf ve rakamlardan oluşan bir kombinasyon olup, Amazon platformu üzerinden satılan her bir ürün için benzersiz bir kimlik oluşturur. “Benzersiz” derken tam anlamıyla eşsiz olmayı kastediyoruz – hiçbir sayı ikinci kez kullanılmadığı gibi, uluslararası pazarlar için yeni ASIN numaraları oluşturulur.

Amazon Gtın nedir?

Yeni ürün detay sayfaları oluşturmak için UPC, ISBN veya EAN gibi bir standart ürün numarası kullanmak, Amazon müşterilerine yüksek kaliteli bir alışveriş deneyimi sunmanın ilk adımıdır. ... Bu ürün numarası GTIN olarak da bilinir.

GTIN numarası nasıl alınır?

Firmalar, GTIN-8 numarasını edinmek için ürünün ambalaj örneği ile birlikte doğrudan GS1 Türkiye'ye başvurmalıdırlar. 8 basamaktan oluşan GTIN-8 numarasının barkodu, EAN-8 barkod alfabesi kullanılarak basılır.

GTIN numarası ne işe yarar?

Ticari ürünlerin üzerinde barkodlara basılmış şekilde yer alan, ürün çeşidini dünya üzerinde özgün (tekrar etmeyen) olarak tanımlayan numaraya GTIN denir.

UPC kodu kaç haneli?

Bu standart, Amerika Birleşik Devletleri tarafından geliştirilmiş olan özgün 12-haneli Universal Product Code (Evrensel Ürün Kodu, UPC) sisteminin üst kümesidir. EAN-13 barkodu GS1 standartlar organizasyonu tarafından tanımlanmıştır.

Yeni bir ürüne barkod nasıl alınır?

Barkod almak isteyen üreticiler, ithalatçılar, dağıtıcılar ve ihracatçılar öncelikle Milli Mal Numaralama Merkezine üye olmalıdır. Buraya üye olan firmalar EAN-UCC numarası verilmektedir. Verilen numara sadece o firmaya ait olmaktadır. Başka bir firma tarafından kullanılması mümkün değildir.