Trafik sigortası 1 yıl gecikirse ne olur?

İçindekiler:

  1. Trafik sigortası 1 yıl gecikirse ne olur?
  2. Trafik sigortası gecikme faizi ne kadar?
  3. Araç sigorta bittikten sonra kaç gün?
  4. Zorunlu trafik sigortası yaptırmazsam ne olur?

Trafik sigortası 1 yıl gecikirse ne olur?

Zorunlu trafik sigortası poliçesi, yaptırılmazsa ya da yenileme süresi dolduğu halde yenilenmezse uygulanan ceza sistemi, gecikme cezası adı altında uygulanır. Bu ceza, farklı yaptırım uygulamaları ile işleme alınabilmekte olup genel olarak; sigortalı araç sahibi ya para cezasına çarptırılır ya da trafikten men edilir.

Trafik sigortası gecikme faizi ne kadar?

Ödemenin 15 gün içinde gerçekleşmemesi durumunda ise yasal ceza bedeline faiz yansıtılır ve araç sahibinin maddi zararı büyür. Trafik sigortası cezasına uygulanan gecikme faizleri, ilk ay için %5, ikinci ay için , üçüncü ay için ise  oranındadır.

Araç sigorta bittikten sonra kaç gün?

Buradaki önemli husus şu: Aracın noter satışı tamamlandıktan sonra, satan kişi sigortayı iptal ettirse dahi, aracın mevcut trafik sigortası poliçesi 15 gün boyunca kullanılabilir. 15 günlük süre 2. el araç sahibine yeni bir trafik sigortası poliçesi satın alması için verilmektedir.

Zorunlu trafik sigortası yaptırmazsam ne olur?

Trafik sigortası yaptırmadan araç ile kara yoluna çıkan sürücüler, (2021 yılı için) 144 TL trafik cezası ödemek zorunda kalır. Aracını hem muayene ettirmeyen hem de sigorta yaptırmayan sürücüler ise muayenesiz ve sigortasız araç kullanmaktan ceza alır. ...