VDSL için altyapı gerekli mi?

İçindekiler:

  1. VDSL için altyapı gerekli mi?
  2. VDSL nasıl getirilir?
  3. DSL mi VDSL mi?
  4. VDSL splitter nasıl bağlanır?
  5. Splitter nerede kullanılır?

VDSL için altyapı gerekli mi?

Eğer VDSL hizmetinden yararlanmak istiyorsanız, VDSL modemine sahip olmanız gerekecektir. Fakat bazı modemler hem ADSL hem VDSL desteğine sahip olabilmektedir. ADSL'den VDSL'e geçilmek istendiğinde ilk olarak bakılması gereken bulunulan bölgenin altyapının desteklemesidir.

VDSL nasıl getirilir?

VDSL'e geçmek için VDSL destekli bir modeme ihtiyacınız var. Modeminizi geçiş işlemleriniz tamamlandığında almanızı öneririz. Çünkü nadiren de olsa kontrol edince müsait gözüken port, sonradan müsait olmayabiliyor. Geçiş talebinizi bize Online İşlemler üzerinden gönderebilirsiniz.

DSL mi VDSL mi?

ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line), bir çeşit DSL bağlantısıdır. ... VDSL ise (Very-high-bitrate Digital Subscriber Line), ADSL'den çok daha yüksek hızlara (5 kat daha fazla download ve 10 kat daha fazla upload) olanak verir. Sinyalin güçlü olarak aktarılabildiği noktalarda 100 Mbps'e kadar hıza ulaşılabilir.

VDSL splitter nasıl bağlanır?

Evde telefon cihazınız yoksa duvardaki telefon priziyle Splitter'ın “LINE” girişini telefon kablosu ile birbirine bağlayın. Daha sonra Splitter'ınızın üzerindeki "MODEM" yazan girişe, kısa telefon kablonuzun bir ucunu takın. Kablonun diğer ucunu ise modeminizin üzerindeki "ADSL" girişine takın.

Splitter nerede kullanılır?

Splitter, aynı yerde hem sabit telefon hem de internet bağlantısı olduğu zamanlarda ikisinin de aynı anda kullanılması ve kısıtlanmaması için gerekli olan bir alettir. Splitter kullanmak istiyorsanız öncesinde ''LINE'' girişini telefon kablosu ile bağlayarak takmanız gerekecektir.