Paranazal sinüs tümörü nedir?

İçindekiler:

  1. Paranazal sinüs tümörü nedir?
  2. Kulak kanseri nedir?
  3. Burun da polip nedir?
  4. Burun tümörü nasıl tedavi edilir?
  5. Kulakta tümör belirtileri nelerdir?

Paranazal sinüs tümörü nedir?

Sinüs kanseri paranazal sinüsler içinde büyüyen kanser türüdür. Bu tümör alanı burun kemikleri ya da sinir hücrelerinde başlayabilir. Erken tanı ve tedaviyle kurtulma şansı yüksektir.

Kulak kanseri nedir?

Dış kulakta gelişen tümörler genellikle deri kanserleridir (Şekil 1). Bazı iyi huylu kistler ve tümörler de görülebilirler. Dış kulakta ve orta kulakta en sık yassı epitel hücreli kanserler görülmektedir. Ayrıca orta kulakta tıbbi adları glomus jugulare ya da glomus timpanikum olan tümörler de görülebilmektedirler.

Burun da polip nedir?

Nazal polipler, sinüs ve geniz yolundaki mukozaların iltihaplanması sonucu burun içi ve burun yanı boşluklarında ortaya çıkan soluk pembe renkli kitlelerdir. Burun deliklerinden boğazın aşağısına kadar uzanabilen bu kitleler yumuşak, ağrısız ve iyi huyludur.

Burun tümörü nasıl tedavi edilir?

Burun ve Sinüs Tümörlerinde Tedavi; Burun tümörlerinde tedavi seçenekleri cerrahi, Radyoterapi ve sınırlı olgularda Kemoterapidir. Ameliyat tam donanımlı bir hastanede genel anestezi altında yapılır. Erken yakalanan küçük tümörlerin endoskopik yolla çıkarılmaları mümkündür.

Kulakta tümör belirtileri nelerdir?

tümörleri boyunda şişlik gibi bir belirti vermezler. Belirtileri işitme azlığı, kulak çınlaması, kulak ağrısı gibi kulakla ilgili yakınmalardır.