Motor suyuna yağ karıştığını nasıl anlarız?

İçindekiler:

  1. Motor suyuna yağ karıştığını nasıl anlarız?
  2. Yağ soğutucu neden arıza yapar?
  3. Yağ ve su neden karışır?
  4. Dizel yağ soğutucu arızası nasıl anlaşılır?
  5. Radyatör suyuna yağ karışırsa ne olur?
  6. Araba neden yağ ve su eksiltiyor?
  7. Araba sudan geçerse ne olur?

Motor suyuna yağ karıştığını nasıl anlarız?

Motor suyuna yağ karıştığı gibi; yağa su karışabilir. Yağ kontrolü yapıldığında; su ile karıştığı gözle görülebilir. Bu ancak motordaki yağın bir kısmı veya tamamı boşaltılarak anlaşılabilir. Eğer yağ ve su birbirine karışmışsa yağın viskozitesi azalır, köpürme ve kaparcık gibi oluşumlar gözlemlenir.

Yağ soğutucu neden arıza yapar?

Bunun nedeni, motor çalışırken yağ basıncının soğutma sistemi basıncından daha yüksek olmasıdır. Motor yağı soğutma sistemine zorlanır. Bu durum yağ eksikliğine ve daha farklı problemlere neden olur ve motorunuza ciddi şekilde zarar verebilir.

Yağ ve su neden karışır?

Motor bloğu ve silindir kapağı arasında işlevsel mukavemet sağlayan silindir contası, aynı zamanda yağ ve suyun birbirine karışmasını önler. Yüksek hararet nedeniyle silindir contası arızası olursa su ve yağın birbirine karışması gerçekleşir. Bu olay tamirci diliyle tespiti ve açıklaması “conta yakmış” şeklindedir.

Dizel yağ soğutucu arızası nasıl anlaşılır?

Yağ Soğutucu Arıza Belirtileri Nelerdir?
  1. Motor kontrol arıza lambası yanar.
  2. Yağ basınç göstergesi yanar.
  3. Motor performansında düşüklük yaşanır.
  4. Motor harareti dengesizleşir.
  5. Motorda titreme, tekleme ve stop etme problemleri görülebilir.
  6. Motor aşırı gürültülü çalışmaya başlayacaktır.
  7. Egzozdan duman çıkabilir.

Radyatör suyuna yağ karışırsa ne olur?

Yüksek hararet nedeniyle silindir contası arızası olursa su ve yağın birbirine karışması gerçekleşir. Bu olay tamirci diliyle tespiti ve açıklaması “conta yakmış” şeklindedir. Conta yanması durumuyla karşı karşıya kaldığınızda aracın çalışmasında anormallik, aşırı su kaybı gibi belirtilerle karşılaşırsınız.

Araba neden yağ ve su eksiltiyor?

Aracın yağ eksiltme nedenleri arasında pek çok sebep sayılabilmektedir. ... Yüksek devirlerde uzun süre çalışan motor aracınızın performansını etkileyerek yağ eksilmesine neden olabilmektedir. Diğer bir sebep ise motor pistonlarınızın zamanla gevşemesi sebebiyle motorun olması gerekenden fazla yağ yakmasıdır.

Araba sudan geçerse ne olur?

Bu tip su birikintilerine hızlı bir şekilde girmek araç ve sürücü üzerinde oldukça sert bir etki de yaratabilir. Araç seyir halindeyken sadece rüzgar ve sürtünme gücüne karşıdır. ... Ayrıca hızlı girilen derin bir su birikintisi nedeniyle aracın elektrik aksamı ve motoru da etkilenebilir.