Atom altı parçacıklar fiziğin hangi alt dalı?

İçindekiler:

  1. Atom altı parçacıklar fiziğin hangi alt dalı?
  2. Fizik biliminden nasıl yararlanırız?
  3. Fiber optik kablo nedir fizik?
  4. Astronomi fizikle ilgili midir?
  5. Atom ve Molekül Fiziği nedir kısa bilgi?

Atom altı parçacıklar fiziğin hangi alt dalı?

Bu yazımızda maddeyi oluşturan atom ve moleküllerin de altındaki temel parçacıkları ve onlar arasındaki etkileşimleri inceleyen nükleer fizik alanına bir giriş yapacağız. Nükleer fizik, bir başka deyişle "çekirdek fiziği", atom altı parçacıkların ve atom çekirdeklerinin etkileşimlerinin incelendiği fizik alanıdır.

Fizik biliminden nasıl yararlanırız?

Fizik sayesinde birçok yapının algılanıp yorumlanması sağlanmıştır. Fizik sayesinde yıldızların yapısı, durumu, evrimleri, kozmik olarak gerçekleşen olayların yorumlanabilmesi, güneş ve güneş sistemi hakkında hareketi, uyduları hakkında bilgi sahibi olunması gibi alanlarda kullanılmaktadır.

Fiber optik kablo nedir fizik?

Fiber optik kablo, içinde cam olan ve içinden geçen ışığa kolay bir şekilde yön veren kablolara verilen isimdir. Bu kablolar elektrik sinyallerinin aksine ışık sinyallerini kullanarak veri gönderirler. Fiber optik kablonun yapısı 3 kısımdan oluşur. Bunlar; çekirdek, cam kılıf ve plastik koruyucu kılıftır.

Astronomi fizikle ilgili midir?

Astronomi de çok eski zamana dayalı olup dünyamızın ve diğer gök cisimlerinin incelenişi görülmektedir ki bunlar incelenirken fiziksel olarak da fark edilmemiş olsa da incelenmiştir. Astronominin gelişimi ile farklı ana dalları ortaya konulmuştur ki bunlardan birisi de astrofizik olmaktadır.

Atom ve Molekül Fiziği nedir kısa bilgi?

Atom ve molekül fiziği, genel olarak atomun ve moleküllerin yapısı, enerji düzeyleri, dalga fonksiyonlari ve elektromanyetik geçişleri, atomlar arası bağlar, molüküler yapılar, atom modeli, atomik spektroskopide ince yapı ve aşırı ince yapı, spektroskopik gösterim ve enerji seviyeleri, geçiş olasılığı ve seçim ...