Çörek otu semiz otu nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Çörek otu semiz otu nasıl yazılır?
  2. Çörek otu birleşik yazılır mı?
  3. Çörekotu mu çörek otu mu?
  4. Çöreotu mu çörek otu mu?
  5. Baris sever nasil yazilir?

Çörek otu semiz otu nasıl yazılır?

UYARI: Çiçek dışında anlamlar taşıyan baklaçiçeği (renk), narçiçeği (renk), suçiçeği (hastalık); ot dışında anlamlar taşıyan ağızotu (barut), sıçanotu (arsenik); ses düşmesine uğramış olan çöreotu ve yazımı gelenekleşmiş olan semizotu, dereotu bitişik yazılır.

Çörek otu birleşik yazılır mı?

Kelimelerde yapılan yazım hatalarından biri de ayrı yazılması gereken kelimelerin birleşik olarak yazılmasıdır. Çörek otu da bu nedenle sık sık karıştırılan kelimeler arasındadır. Kelime genellikle çörekotu olarak birleşik şekilde kullanılmakta fakat bu yazım şekli yanlış olmaktadır.

Çörekotu mu çörek otu mu?

Çörek otu, susam iriliğinde bir bitki tohumu olup, siyah renktedir. Genellikle yiyeceklere aroma, koku ve lezzet katması nedeniyle kullanılmaktadır. Çörek otu Nasıl Yazılır? ... Kelime genellikle çörekotu olarak birleşik şekilde kullanılmakta fakat bu yazım şekli yanlış olmaktadır.

Çöreotu mu çörek otu mu?

1. Bu bitkinin çörek, ekmek, pide gibi yiyeceklerin üzerine ekilen, nazara karşı üstte taşınan veya tütsülere karıştırılan, susam iriliğinde siyah tohumu [Çörek otu da denir]. ...

Baris sever nasil yazilir?

Bu kelime genellikle Barış sever şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Barışsever şeklinde olmalıdır.