Sefaleksin 1000 mg ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Sefaleksin 1000 mg ne işe yarar?
  2. Sef 500 şurup ne işe yarar?
  3. Sefaleksin kaçıncı kuşak antibiyotik?
  4. Sef 500 mg nasıl kullanılır?
  5. Antipsödomonal antibiyotikler neler?

Sefaleksin 1000 mg ne işe yarar?

SEF, bakteri denilen mikroorganizmaların oluşturduğu hastalıklarda kullanılan bir antibiyotiktir. Sefaleksin etkin maddesi, hücre duvarlarını bozarak bakterilerin ölümlerine sebep olur. bir tablette 1000 mg sefaleksine eşdeğer miktarda sefaleksin monohidrat içeren 16 ve 20 film tabletlik blister ambalajlardadır.

Sef 500 şurup ne işe yarar?

ENDİKASYONLARI: SEF, duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu Solunum yolları enfeksiyon- ları, Idrar yolu enfeksiyonları, deri ve yumuşak doku enfeksiyonları, otitis media enfeksiyonları- nın tedavilerinde kullanılır.

Sefaleksin kaçıncı kuşak antibiyotik?

Birinci kuşak sefalosporinler: Sefaleksin, sefadroksil, sefazolin, sefalotin. Esas gram pozitif ve anaerop etkinlikleri vardır, gram negatif etkinlik düşüktür.

Sef 500 mg nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: Erişkinlerde günde 1-4 g arası dozlarda kullanılabilir. Genellikle 6 saatte bir 250 veya 8 saatte bir 500 mg dozları yeterlidir. Mesane ve cilt enfeksiyonları gibi bazı enfeksiyonlarda 12 saatte bir 500 mg önerilir. Uygulama süresi 7-14 gün arası değişebilir.

Antipsödomonal antibiyotikler neler?

Antipsödomonal penisilinler, psödomonal enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılan antibiyotik ilaçlardır. Penisilin ve aminopenisilin aktivitesine ve Pseudomonas, Enterococcus ve Klebsiella'ya karşı ek aktiviteye sahiptirler.