Debriyaj havası alınmazsa ne olur?

İçindekiler:

  1. Debriyaj havası alınmazsa ne olur?
  2. Sadece debriyaj balatası değişir mi?
  3. Baskı balata değişirken bilya değişir mi?
  4. Forya nedir?
  5. Debriyaj baskı balata ne zaman değişir?

Debriyaj havası alınmazsa ne olur?

Yardımcı silindirde gereken sıvı basıncı oluşmazsa, debriyaj pedalınız gerektiği kadar sertleşemeyecek bu da vites değişimlerini zorlaştıracaktır.

Sadece debriyaj balatası değişir mi?

Arıza durumlarında debriyaj baskı değişimi ya da sadece debriyaj balata değişiminden ziyade debriyaj seti değişimi yapılması gerekir. Debriyaj seti değişimi, bütün bir grubu kapsadığından çok daha uzun ömürlü olur ve araca daha iyi uyum sağlar.

Baskı balata değişirken bilya değişir mi?

Baskı balata ve bilye olarak set halinde değişir. Debriyaj Bilyesi için bir parantez açmak gerekirse bazen düşük kmdeki araçlarda değişim yapılırken sağlam olduğu için debriyaj bilyesi değişmeyebilir. ... Diğer debriyaj bilyelerinin baskı balata ile birlikte set halinde değişmesi gerekir.

Forya nedir?

Porya, aracın ön tekerleklerinde aks başının, fren disiklerinin ve tekerleğin üzerine bağlandığı taşıyıcı bir parçadır. Aslında kısaca tekerleklerin dönme işini bu arkadaş yapar. İçinde bir de tekerlek bilyesi, ön teker rulmanı, porya bilyesi gibi isimlere haiz bir rulman da barındırır.

Debriyaj baskı balata ne zaman değişir?

Aracın kullanım alanına ve süresine göre değişmekle birlikte debriyaj balatası ve baskı sistemi ortalama 80.000 kilometrede değiştirilmelidir.