Femtosaniye lazer nedir?

İçindekiler:

  1. Femtosaniye lazer nedir?
  2. Femtosecond laser ne demek?
  3. Ekzimer lazer nedir?
  4. Femto Katarakt Nedir?
  5. Ilasik lazer ameliyatı nedir?
  6. Excimer lazer ne işe yarar?
  7. Excimer Lazer kimlere yapılır?
  8. Femto Lasik nasıl yapılır?
  9. Katarakt nedir Acıbadem?
  10. WaveFront nasıl yapılır?
  11. iLASIK lazer ameliyatı nasıl yapılır?
  12. No touch lazer mi LASİK mi?
  13. Excimer Lazer kimlere uygulanmaz?

Femtosaniye lazer nedir?

Femtosaniye, bilgisayar kontrolünde lazerle ameliyatın başarısını etkileyen en önemli aşaması olan korneada ince bir kesi ile kapakçık açılmasıyla (flap) istenilen düzeyde ve lazer ışınlarıyla bıçaksız olarak oluşturulmasını sağlar. Kesinin bıçak yerine lazer ışığı ile oluşturulması, riski aza indirmektedir.

Femtosecond laser ne demek?

Femtosecond ( saniye) Lazer; atım süresi femtosaniye seviyesinde olan lazerdir.Çok kısa süren atım sayesinde ,lazerin uygulandığı noktada oluşan ısı komşu hücrelere geçmeyerek odaklandığı noktada etkili olur, bu nedenle femtosaniye lazer ile elde edilen kesi son derece pürüzsüzdür.

Ekzimer lazer nedir?

Excimer Laser, argon-florid gaz karışımının elektrikle uyarılması sonucu elde edilen ve 193 nm dalga boyuna sahip UV lazerdir. Tüm dünyada 30 yıla yakın bir zamandır Miyop, astigmat ve hipermetrop gibi gözde kırma kusurlarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Femto Katarakt Nedir?

Kısaca 'fako' denen bu yöntemde, ultrason enerjisi ile kataraktlı lens parçalanarak temizleniyor. Günümüzde ameliyatın belli basamaklarında femtosaniye lazer de kullanıyor. Lazer kullanıldığı zaman ameliyata 'femtokatarakt' veya 'femtofako' deniyor.

Ilasik lazer ameliyatı nedir?

LASİK, lazer ışınları kullanılarak göz bozukluğunu düzeltme ameliyatıdır. Lasik ameliyatı tüm dünyada ve ülkemizde en sık uygulanan ve en güvenilir lazer göz ameliyatı yöntemidir. Net bir görüntü oluşabilmesi için gözümüze gelen ışınlar düzgün bir şekilde kırılmalı ve retinamıza odaklanmalıdır.

Excimer lazer ne işe yarar?

Tamamen bilgisayar kontrollü Excimer Laser cihazlarının kornea olarak adlandırılan gözün saydam tabakasının şeklini değiştirerek görme kusurlarının (Miyop, hipermetrop ve astigmat) giderilmesi işlemine kısaca Laser ile görme düzeltilmesi diyebiliriz.

Excimer Lazer kimlere yapılır?

Excimer Lazer Ameliyatı Kimlere için Uygundur
  • 18 yaşını doldurmuş, 60 yaşına girmemiş olmak.
  • Operasyonu gerçekleştirecek olan doktor tarafından muayene ve belirli testlerden geçip doktordan operasyon için uygun raporu alan herkes bu operasyona girebilir. 60 yaş üstü hastaların bu operasyona girmesi önerilmemektedir.

Femto Lasik nasıl yapılır?

Femtolasik yönteminde flap bıçaksız olarak tamamen Femtosecond lazerle yapılıyor. Femtosecond lazer ışınları planlanan çap, kalınlık, derinlik ve doğrultuda kesi oluşturur. Böylece ince kornea, küçük göz, daha önce operasyon geçirmiş gözlerde flap kesisinin güvenle yapılmasını sağlar.

Katarakt nedir Acıbadem?

Katarakt, gözün renkli kısmı olan iris dokusunun arkasında olan doğal lensin saydamlığını yitirerek görmeye engel olmasıdır.

WaveFront nasıl yapılır?

Wave Front Nasıl Uygulanır? Wave Front Analyzer (Aberometre) denilen bir cihaz aracılığıyla gözün tüm tabakaları ölçülmekte, buradaki sapma ve düzensizliklerin her göze özel haritası çıkarılmaktadır. Bu harita daha sonra lazer cihazına aktarılmakta, her göze özel tedavi planlanmış olmaktadır.

iLASIK lazer ameliyatı nasıl yapılır?

Gözler damla ile uyuşturulduktan sonra kornea dokusunda bir kapakçık kaldırılır. Kapakçığın altındaki dokuya Excimer Lazer ışınları uygulanarak görme kusuru düzeltilir. Bir göz için yaklaşık 4-5 dakika süren operasyon sırasında hasta acı hissetmez ve ertesi günü gündelik yaşamına geri döner.

No touch lazer mi LASİK mi?

NO TOUCH lazer, yüzey tedavilerinde de aynı lasik tedavisinde olduğu gibi excimer lazer teknolojisi kullanılır. Her iki teknikte de kişiye özel wavefront tedavileriyle HD kalitesinde görüş elde etmek mümkündür. Her iki operasyon da gözler damla ile uyuşturularak yapılır ve operasyon sırasında ağrı olmaz.

Excimer Lazer kimlere uygulanmaz?

Excimer Lazer Ameliyatı Kimlere Uygulanmaz
  • Hamile ya da emziren kadınlar.
  • İleri derecede göz kuruluğuna sahip.
  • Gözlük derecelerinde ilerleme olan.
  • Katarakt problemi olan.
  • Doğuştan kornea problemi olan.
  • Göz uçuğu geçirmiş
  • Şeker hastalığı olan hastalar bu operasyonu yaptıramaz.