Iran neden Arap alfabesi kullanıyor?

İçindekiler:

  1. Iran neden Arap alfabesi kullanıyor?
  2. Iranlılar Arapça bilir mi?
  3. Irak'ta hangi dil kullanılır?
  4. Iran halkına ne denir?
  5. Kürtçe kaça ayrılır?

Iran neden Arap alfabesi kullanıyor?

İki kültürün birbirine yakın olması nedeni ile Arapça ve Farsça birbirinden etkilenmiştir. ... İran'ın, 642 yılında Müslümanlar (Emeviler) tarafından feth edilmesinden sonra İran'da kullanılan alfabeler (Antik İran çivi yazsısı, Pehlevi Alfabesi, Aram dili alfabesi, Avesta) yerine Arap alfabesi kullanılmaya başlanmıştır.

Iranlılar Arapça bilir mi?

İran'da yaygın olarak konuşulan dil Persçe'dir. Aynı zamanda resmi dil olarak da kabul edilen Persçe'nin yanı sıra ülkede Arapça, Türkçe, İran Azericesi ve Ermenice de konuşulmaktadır.

Irak'ta hangi dil kullanılır?

Kürt dilleri Modern Standart Arapça Irak/Resmi dilleri Irak'ta, en yaygın dil Arapçadır. Arapça ve Kürtçe, ülkenin tamamında resmî dildir. Süryanice ve Türkçe ise bazı bölgelerde resmî dil statüsündedir. Ülkedeki azınlıklar tarafından, Ermenice, Farsça ve Şabaki gibi diller de kullanılmaktadır.

Iran halkına ne denir?

İran'da oldukça kozmopolit bir toplum yapısına sahip. 79 milyonun sadece %61'i Farsi (İranlı). En büyük azınlık Azeriler, ikincisi Kürtler…

Kürtçe kaça ayrılır?

Kürtçe'nin 4 veya 5 lehçeye sahip olduğunun söylenmesinin sebebi Zazaca ile Goranca'dan kaynaklanmakta. Günümüzde ise Kürtçe'nin 5 lehçesi olduğu fikri daha fazla rağbet görmekte dilbilimciler arasında.