Eczacı Teknisyeni Nasıl Olunur?

İçindekiler:

  1. Eczacı Teknisyeni Nasıl Olunur?
  2. Eczanede çalışmak için ne mezunu olmak gerekir?
  3. Eczacı kalfası nasıl olunur?
  4. Eczacı kalfası olmak için hangi bölüm okunmalı?

Eczacı Teknisyeni Nasıl Olunur?

Eczacı teknisyeni olmak için okunması gereken bölüm, üniversitelerin 2 yıllık eğitim veren meslek yüksekokullarında bulunan Eczacı Hizmetleri Bölümüdür. Türkiye'de Anadolu Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi bu eğitimi vermektedir.

Eczanede çalışmak için ne mezunu olmak gerekir?

Eczacı olmak isteyenler 5 yıllık eczacılık lisans programından mezun olmaları ve zorunlu stajlarını tamamlamaları gerekmektedir. 6 aylık zorunlu stajlarını yapmayanlar mezun olsalar dahi eczane açamaz ve hastanelerde eczane teknisyeni olarak çalışamazlar. Bir diğer seçenek ise UES sınavına girmektir.

Eczacı kalfası nasıl olunur?

Eczacı Kalfası Nasıl Olunur? Yukarıda da belirtildiği üzere Eczane bünyesinde çalışabilmek için 2 farklı vasıf bulunmaktadır. Bunlar Eczacı eczane işletmecisi, sahibi şeklinde üniversitelerin eczacılık fakültelerinde 5 yıl eğitim alıp, sonrasında 6 ay zorunlu staj ile eczacı olma ve eczane açma yetkisi kazanmaktadır.

Eczacı kalfası olmak için hangi bölüm okunmalı?

Eczacı olmak için Eczacılık fakültelerinden mezun olmak gerekmektedir. Eczane açmak isteyenler ise gerekli belgeleri hazırladıktan sonra İl ya da İlçe Sağlık Müdürlüklerine başvuru yapmalıdır.