Sürme neden çekilir?

İçindekiler:

  1. Sürme neden çekilir?
  2. Araplar neden sürme çeker?
  3. Toz göze zarar verir mi?
  4. Toz hangi organa zarar verir?
  5. Göze bir şey kaçınca ne yapılmalı?

Sürme neden çekilir?

Süslenmek, nazardan korunmak, gözleri kuvvetlendirmek yahut hastalıklardan veya güneş ışınlarından korumak gibi amaçlarla eski Mısır, Roma ve Hindistan'da sürme yaygın biçimde kullanılmıştır.

Araplar neden sürme çeker?

Sürme, bundan başka siyah olması nedeniyle güneşten gelen ışınların bir kısmını absorbe eder (soğurur); göz kamaşmasını önlemeye katkısı olur. Bundan başka Eski Mısır'da kadınlar, göz kapaklarını boyamak için de rastık kullanılırlardı ve güneşten korunmak için de kaşlara çekilirdi.

Toz göze zarar verir mi?

Hijyeninden emin olduğunuz bir nemli bez ile göze kaçan toz parçasını ya da kirpiği çıkarabilirsiniz. Göze kaçan cismi gözden almak için gözünüzü kesinlikle ovalamayın. Çünkü toz parçası gözünüzü çizebilir ve gözünüze zarar verebilir.

Toz hangi organa zarar verir?

Tozlar genellikle akciğer ve solunum sisteminde hasara yol açar; fakat bazı türleri kansere neden olabilir. Sağlığa zararlı tozların solunması ile bağlantılı başlıca hastalıklar: İyi huylu pnömokonyoz.

Göze bir şey kaçınca ne yapılmalı?

Göz kapağı dikkatli bir biçimde açılarak göz ışığın olduğu tarafa ya da batmayan kısma doğru çevrilmelidir. Hijyeninden emin olduğunuz bir nemli bez ile göze kaçan toz parçasını ya da kirpiği çıkarabilirsiniz. Göze kaçan cismi gözden almak için gözünüzü kesinlikle ovalamayın.